Hoe u uw hypotheek kunt herfinancieren met de beste deal

Als u uw hypotheek al een aantal jaren heeft, kunt u nu waarschijnlijk een betere deal krijgen door uw hypotheek over te sluiten. Veel mensen vinden dat hun nieuwe deal veel beter is dan de oude. Hier leest u hoe u een betere deal voor uw hypotheek kunt krijgen en veel geld kunt besparen.

Bepaal de lengte van de lening die u nodig heeft

Het herfinancieren van uw hypotheek betekent dat u de komende drie tot vijf jaar in uw huidige woning moet blijven – alleen om de kosten van herfinanciering te dekken. Als u niet zo lang blijft, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om te herfinancieren.

De tijdsduur bepaalt wat voor soort hypotheek u moet krijgen. Als u van plan bent daar maar vijf jaar te blijven, dan zal dit u helpen te weten welke soort u moet nemen en welke u moet vermijden. Een hypotheek met variabele rente heeft bijvoorbeeld een gelijkblijvende periode en een lagere maandlast dan een vaste rente. Als je het maar voor vijf jaar nodig hebt, kun je proberen er een te krijgen met gelijkblijvende betalingen voor zeven jaar – voor het geval je het niet zo snel kunt verkopen als je hoopt.

Beslissen of u contant geld nodig heeft

Het oversluiten van uw hypotheek kan u toegang geven tot de overwaarde in uw woning. Als u een groot huisrenovatieproject heeft, of geld nodig heeft voor uw studie, of een andere grote uitgave – inclusief schuldconsolidatie, zou dit een goed moment zijn om het te krijgen. Door het geld van het eigen vermogen van uw huis te gebruiken, kunt u het geld dat u nodig heeft krijgen tegen een lagere rente dan andere soorten leningen, en heeft u ook een langere periode om het terug te betalen.

Begrijp de hypotheekvoorwaarden

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken op de markt. Veel van hen zijn niet goed, en sommige passen gewoon niet in uw situatie. Alleen door zoveel mogelijk te weten over hypotheken en de bijbehorende processen, kunt u de deal krijgen die u wilt – de beste. Lees meer over de verschillende soorten, de verschillende kosten die van toepassing kunnen zijn, en leer zelfs over de sluitingsprocessen en hoe sommige kredietverstrekkers verborgen kosten toevoegen.

U wilt ook een beetje leren over de dingen die u moet vermijden bij het afsluiten van een hypotheek. Als u overweegt een hypotheek met aanpasbare rente te nemen, zorg er dan voor dat u de limieten begrijpt om te weten hoeveel een verhoging van de betalingen u zou kunnen ervaren. U wilt ook weten over boetes voor vervroegde uitbetaling en waarom u dit moet vermijden.

Vergelijk zorgvuldig

Nadat u een aantal offertes van verschillende kredietverstrekkers heeft ontvangen, is het belangrijk dat u deze nakijkt. U kunt hypotheken met variabele rente eigenlijk alleen vergelijken met andere hypotheken met variabele rente, enz. Zet de kosten en alle vergoedingen bij elkaar en bekijk ze afzonderlijk om ze te vergelijken. Kijk ook naar de totale kosten over de looptijd van de lening.