Hoe u snel uw kredietscore kunt verbeteren door een positieve betalingsgeschiedenis aan uw kredietrapport toe te voegen

De meeste consumenten zijn zich ervan bewust dat negatieve items op een kredietrapport kunnen worden betwist met de drie grote kredietrapportagebureaus. Vaak kan dit proces leiden tot een aanzienlijke verbetering van de kredietscore door de denigrerende items die de score verlaagden te verwijderen.

Om een ​​uitstekende kredietwaardigheid te krijgen, is het echter niet voldoende om alleen negatieve vermeldingen te verwijderen. Waarom? Want een gebrek aan een positieve betalingsgeschiedenis is ook een belemmering voor een goed krediet. U moet een record van tijdige betalingen aantonen om uw credit score te verhogen.

In dit artikel beschrijf ik twee eenvoudige technieken om snel goede kredietgegevens aan uw dossier toe te voegen.

DE CO-ONDERTEKEN TECHNIEK

Het enige dat nodig is om jaren van uitstekende kredietgeschiedenis toe te voegen, is de liefde en het vertrouwen van een vriend of familielid met een goede kredietwaardigheid.

Creditcardmaatschappijen zijn altijd bereid om hun beste klanten extra kaarten voor gezinsleden te laten toevoegen. Door uw naam toe te voegen aan een of meer van hun rekeningen, zullen ze er feitelijk voor zorgen dat er een nieuwe creditcard op uw naam wordt uitgegeven. De “catch” is dat zij de mede-ondertekenaar van de rekening zijn, wat betekent dat zij verantwoordelijk zijn als u betalingen mist.

Natuurlijk wil je nooit de kredietwaardigheid van een vriend of familielid riskeren, dus laat ze gewoon hun eigen adres gebruiken op de aanvraag voor de extra kaart. Op die manier wordt de kaart naar hen opgestuurd en blijft de kaart in hun bezit, ook al staat uw naam erop. Ze kunnen het zelfs in stukken snijden als ze dat willen.

Het mooie van deze aanpak is dat de nieuwe kaart op uw kredietrapport verschijnt, en normaal gesproken wordt de openingsdatum van de originele kaart weergegeven (niet alleen de aanvraagdatum voor de extra kaart), evenals de volledige kredietgeschiedenis van die kaart! Het is alsof u jarenlang goed krediet krijgt toegevoegd aan uw dossier met een pennenstreek.

DE PASBOEK-BESPARINGSLENENTECHNIEK

De “Passbook Savings Loan Technique” is een geweldige manier om een ​​positieve betalingsgeschiedenis aan uw kredietbestand toe te voegen. Het geeft u ook een uitstekende kredietreferentie die u voor de meeste soorten financiële toepassingen kunt gebruiken. Voor deze techniek is wel wat contant geld nodig – minimaal $ 500 tot $ 1.000. Dit bedrag wordt echter op een spaarrekening gehouden als onderpand voor leningen, en de totale contante kosten om deze techniek te voltooien, moeten ruim onder de $ 50 liggen.

Hier is de Passbook Spaarlening Techniek in detail, zodat u precies kunt zien hoe alles werkt.

STAP 1 – Zoek een kleine bank die aan uw eisen voldoet

Ik raad je aan om met kleinere gemeenschapsbanken te werken en niet met de grote ketens. De kleinere banken hebben meer kans om het exacte type rekening te hebben dat u moet openen, en ze zullen eerder met u samenwerken en flexibel zijn. Ook Spaar- & Kredietinstellingen en Kredietverenigingen kunnen gebruikt worden, mits ze aan de vereisten voldoen. Het product dat u zoekt, wordt de ‘Passbook-spaarrekening’ genoemd, wat eigenlijk gewoon een eenvoudige spaarrekening is. En het type lening dat u afsluit is een ‘Passbook Spaarlening’. Dit is het gemakkelijkste type lening om te krijgen, omdat het volledig beveiligd is met uw eigen geld. De meeste banken zijn slechts bereid om u 85% van het bedrag dat u op deposito heeft uit te lenen, dus er staat altijd wat reservegeld op de rekening.

Uw doelbank is geschikt voor deze methode als deze aan de volgende drie vereisten voldoet:

A. De bank moet een Passbook-spaarrekeningproduct hebben ZONDER MAANDELIJKSE KOSTEN op saldi van $ 500 tot $ 1.000.

B. U moet tot 85% van uw saldo kunnen lenen volgens een leenschema van 12 maanden. Dit wordt meestal een Passbook-spaarlening genoemd.

C. KRITIEK: De bank MOET activiteiten op deze rekening rapporteren aan de drie belangrijkste kredietbureaus (Experian, TransUnion en Equifax).

Als het bankproduct niet aan deze eisen voldoet, gebruik die bank dan NIET. Er zijn duizenden kleine bankinstellingen in het hele land, dus het zou vrij eenvoudig voor u moeten zijn om een ​​geschikte instelling in uw omgeving te vinden.

STAP 2 – Open een Passbook-spaarrekening

Ga naar de bank die je hebt gekozen en open een Passbook-spaarrekening voor $ 1.000 of minder — afhankelijk van waarmee je moet werken. Neem uw Passbook mee naar huis en wacht een week of zo, want u wilt niet dat het lijkt alsof u de rekening alleen hebt geopend om de lening aan te gaan.

STAP 3 – Verkrijg een Passbook-spaarlening

Ga terug naar de bank en vraag om een ​​leningmedewerker te zien. Zie er op je best uit, wees hoffelijk en leg uit dat je een Passbook-spaarlening wilt afsluiten voor $ 850 (of 85% van het bedrag dat je daadwerkelijk hebt gestort).

Als u uw lening afsluit, wordt uw spaarrekening bevroren. Elke keer dat u een betaling doet, blokkeert u echter een bedrag dat gelijk is aan uw betaling, minus een paar dollar aan rente. Zorg ervoor dat u een looptijd van minimaal één jaar vraagt, met minimale maandelijkse betalingen. Krijg geen eenvoudige lening van een jaar zonder betalingen. Daar heb je helemaal geen baat bij, omdat je een betalingsgeschiedenis probeert op te bouwen.

U wordt niet afgewezen voor dit type lening, ongeacht uw eerdere kredietgeschiedenis en in de meeste gevallen wordt deze niet eens gecontroleerd. Als u een slecht krediet heeft, moet u dit aan uw leningfunctionaris vertellen voordat hij of zij uw kredietgeschiedenis opvraagt. Vertel de vertegenwoordiger van de bank dat u probeert uw kredietwaardigheid te herstellen en dat een goede kredietwaardigheid nu erg belangrijk voor u is.

STAP 4 – Voer uw betalingen uit

Uitgaande van een rentetarief van 6%, bedragen uw maandelijkse betalingen voor de lening van $ 850 $ 73,16. (Vergeet niet dat dit een beveiligde lening is, dus de rentevoet zou vrij laag moeten zijn.) Aangezien u $ 850 in contanten hebt “geleend”, zult u dat geld gebruiken om de betalingen voor de lening voort te zetten. Zorg ervoor dat u uw betalingen ruim voor de vervaldatum doet. Betaal altijd VROEG om zeker te zijn bij het vaststellen van een goede betalingsgeschiedenis.

STAP 5 – Betaal de lening vervroegd af

Na zes maanden de lening vervroegd aflossen. Op dit moment heeft u nog ongeveer $ 980 over van uw oorspronkelijke storting van $ 1.000, waarvan een deel als contant geld en een deel op de spaarrekening. U hebt maar liefst $ 20,31 aan rente betaald (ervan uitgaande dat het tarief 6% was voor de beveiligde lening). Ik weet zeker dat u het ermee eens zult zijn dat $ 20 een kleine prijs is om te betalen voor het toevoegen van een goede betalingsgeschiedenis van zes maanden aan uw kredietrapport!

STAP 6 – Zorg ervoor dat de lening op uw kredietrapport wordt weergegeven

Nadat u de lening hebt afbetaald, ontvangt u nieuwe kopieën van uw kredietrapporten om te controleren of de betalingsgeschiedenis van de lening correct wordt weergegeven. Aangezien u een bank hebt geselecteerd die regelmatig rapporteert aan de drie grote kredietbureaus, zou alles correct moeten worden weergegeven. Maar fouten gebeuren. Als de lening niet correct wordt gerapporteerd, vraag dan rechtstreeks de bank om de omissie te herstellen, of vraag de kredietbureaus schriftelijk om de kredietreferentie aan uw rapport toe te voegen.

De Passbook Savings Loan Technique is een vereenvoudigde versie van de meer gecompliceerde ‘Three Bank Technique’. In principe is het concept om de opbrengsten van de beveiligde lening van de ene bank te gebruiken om een ​​andere rekening te openen bij een tweede bank, en vervolgens het proces voor een derde bank te herhalen. De wiskunde is een stuk ingewikkelder, maar het principe is hetzelfde, met als bijkomend voordeel dat drie gelijktijdige leningen een positieve betalingsgeschiedenis toevoegen aan uw kredietrapport. Deze benadering kost iets meer rentekosten en brengt veel meer werk met zich mee, maar kan uw positieve kredietgeschiedenis echt een boost geven.