Hoe u het juiste verzekeringsplan selecteert?

We hebben allemaal op een bepaald moment in ons leven een verzekering nodig. Het kiezen van het beste verzekeringsplan dat het beste bij uw wensen past, is een belangrijke beslissing, niet alleen voor u, maar ook voor uw gezin en het kan ingewikkeld zijn. Of het nu gaat om levensverzekeringen, ziektekosten, motorrijtuigen, persoonlijke ongevallen, pensioenplannen, reis-, woningverzekeringen, enz. Met meer dan 30 verzekeringsmaatschappijen die meer dan 300 producten aanbieden, is de uitdaging waarmee klanten tegenwoordig worden geconfronteerd niet het kopen van een polis, maar het kopen van de juiste beleid dat het beste bij hun behoeften past.

Maar verzekeringen worden beschouwd als een complex onderwerp en niet veel mensen hebben de tijd of de neiging om de kern van de polissen te begrijpen. Dus de behoefte van het uur is om een ​​eenvoudige, jargonvrije uitleg van de algemene voorwaarden en een stapsgewijze handleiding voor klanten te hebben, om het juiste beleid te kiezen.

Volg deze eenvoudige stappen als u van plan bent een verzekering af te sluiten:

1) Wees zeker van uw vereisten. Niet alle polissen zijn hetzelfde. Onder levensverzekeringen vallen bijvoorbeeld pensioenregelingen, kinderregelingen, overlijdensrisicoverzekeringen, kapitaalverzekeringen en ULIP. Het is dus belangrijk dat u een abonnement kiest dat bij uw wensen past. Als u op zoek bent naar pure beschermingsplannen, dan is een Termijnplan iets voor u.

Maar als het uw doel is om een ​​combinatie van sparen met bescherming te hebben, dan zijn uw opties Kinderplannen, Pensioenplannen of ULIP’s. Hier zou je doel beslissen voor wat voor soort dekking je zou moeten gaan. Als het bijvoorbeeld uw doel is om te sparen voor de toekomst van uw kind, dan is Child Plan ideaal, maar als u wilt sparen voor uw pensioen, dan is Pensioenregeling de beste keuze.

2) Bereken de dekking die u nodig hebt – Er spelen veel factoren een rol bij het bepalen van de dekking die u nodig hebt. In de zorgverzekering wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met uw leeftijd, medische geschiedenis, woonplaats, leefgewoonten, enz. bij het bepalen van de hoogte van de dekking. Aan de andere kant helpen bij levensverzekeringen factoren zoals uw inkomen, verplichtingen, aantal afhankelijke familieleden, enz. bij het bepalen van het dekkingsbedrag. Dus een 30-jarige met een woonkrediet en 2 schoolgaande kinderen zou een hogere dekking moeten nemen, terwijl een 45-jarige die geen schulden heeft en wiens kinderen zijn gaan werken, kan kiezen voor een lagere dekking.

3) Plannen vergelijken – Plannen vergelijken betekent niet alleen de prijs vergelijken. Goedkoopste is niet altijd de beste. U moet de functies, voordelen en uitsluitingen vergelijken en het plan selecteren dat bij uw behoeften past. Als u bijvoorbeeld een gezondheidsplan voor uw ouders kiest, moet u voor een plan gaan met een minimale wachttijd, aangezien bejaarde ouders op elk moment in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Bovendien kan het elke keer vergelijken van autoverzekeringen, tijdens de verlenging, zeer voordelige plannen zijn, u kunt een gereduceerde premie krijgen en mogelijk zelfs extra aanvullende rijders krijgen.

4) Lees, begrijp en maak uzelf vertrouwd met de algemene voorwaarden van de polis- Nadat u de polis op nul hebt gesteld, moet u alle voorwaarden lezen, begrijpen en ermee vertrouwd raken. Dit is belangrijk om eventuele verrassingen en verdriet later te voorkomen. In een ziektekostenverzekering moet u bijvoorbeeld weten wat de kamerhuurlimiet, wachtperiode, uitsluitingen, dagopvangprocedures, netwerkziekenhuizen, enz. permanente uitsluitingen etc. Overlijden of ziekenhuisopname door deelname aan avontuurlijke sporten of oorlog wordt bijvoorbeeld niet gedekt door veel zorg- en levensverzekeringen.

5) Vraag deskundig advies – Als u ooit vast komt te zitten met een beleid, hoeft u alleen maar de hulp van een deskundige in te roepen. Als u het beleid ooit niet begrijpt of als u niet zeker weet wat het beste plan is, neem dan contact op met een specialist die uw behoeften kan analyseren en de beste optie kan voorstellen.

Let gewoon op deze kleine details waar u op de lange termijn zeker profijt van zult hebben.