Hoe u geld kunt investeren in 2010 en daarna?

Weten hoe je geld moet beleggen in 2010 en daarna is cruciaal, want als je te nonchalant of te agressief investeert, vraag je om problemen als we de kredietcrisis opnieuw bekijken. Weten hoe te investeren in goede tijden is één ding; en hoe u in 2010 en daarna geld kunt investeren, is iets heel anders. Hier dekken we veilige beleggingen, obligaties & obligatiefondsen, en aandelen & aandelenfondsen met de nadruk op fondsen.

Staatsschuld is een probleem geworden. Sommige landen in Europa worden overspoeld met schulden, en ze zijn niet de enige. De VS hebben $ 12 biljoen aan schulden, $ 40.000 voor elke persoon in de VS. Net als het nieuwe pak van de keizer… is de waarheid nu duidelijk. Hoe kan iemand in financiële problemen, inclusief een land, geld lenen om het hoofd boven water te houden, met rentetarieven op historisch lage niveaus en een gunstige inflatie? Door hogere rentetarieven te betalen om het risico van wanbetaling te compenseren. Dus, hier leest u hoe u geld kunt investeren in 2010 en daarna terwijl u uzelf beschermt.

Ten eerste, hoe te beleggen in veilige beleggingen. Bewaar een bescheiden geldbedrag voor noodgevallen op een geldmarktfonds of spaarrekening bij de bank. Koop dan, met het grootste deel van het geld dat u voor de hoogste veiligheid hebt gereserveerd, voor cd-tarieven. Hier leest u hoe u in cd’s kunt investeren om betere tarieven te verdienen zonder geld voor meerdere jaren vast te leggen tegen een vast tarief. Niemand wil boetes betalen voor vervroegde opname, of vastzitten aan een vast tarief als de rente stijgt.

Bouw een cd-ladder. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat looptijden van 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar respectievelijk 1%, 2% en 3% betalen. Investeer eerst geld in gelijke bedragen in elk… en rol vervolgens de opbrengst van de vervaldag elk jaar over naar een nieuwe 3-jarige CD. Elk jaar krijgt u een CD die rijpt, u ​​profiteert elk jaar van het hogere tarief van 3 jaar en aangezien de tarieven fluctueren, gaat u mee met de stroom. Nu is de vraag hoe je in 2010 en daarna geld kunt beleggen om nog hogere rente-inkomsten te verdienen in obligatiefondsen, zonder hoog risico.

Obligaties en obligatiefondsen hebben hogere rente betaald en zijn relatief veilige langetermijninvesteringen geweest sinds de rentepiek in het begin van de jaren ’80. U kon een vast rentepercentage van 15% verdienen op obligaties van hoge kwaliteit die toen werden uitgegeven, vergeleken met slechts 5% in 2009. Omdat de rente in de loop der jaren daalde, wonnen obligaties over het algemeen ook in waarde. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer de tarieven stijgen. De prijs of waarde van een obligatie van 5% zal dalen wanneer beleggers meer kunnen halen uit nieuwe obligatie-emissies.

Obligatiefondsen waren in 2009 erg populair omdat beleggers op zoek waren naar hogere rente-inkomsten. Jaag niet op rendementen en vermijd langlopende obligatiefondsen, omdat deze het hardst worden getroffen als de rente stijgt. Onthoud dat de rentetarieven voor obligaties VAST zijn en dat u geen fonds wilt hebben met een lange looptijd van 10, 15 jaar of meer. Kortere looptijden van ongeveer 5 jaar zijn veel veiliger omdat ze binnen een paar jaar vervallen en de obligatiehouders (zoals een obligatiefonds waarin u mogelijk geld heeft) hun hoofdsom terugbetalen. Investeer dus geld in kortetermijnfondsen en een deel in obligatiefondsen op middellange termijn versus langetermijnfondsen. Overweeg dan het volgende.

Rentetarieven en inflatie bewegen vaak in een lockstep. Hogere inflatie maakt toekomstige rentebetalingen aan obligatiebeleggers minder waardevol en doet ook de waarde van obligaties dalen. Een INFLATIEBESCHERMD SECURITIES FUND houdt overheidsschuldpapier (zoals obligaties) aan waarvan de hoofdsom en rentebetalingen in de loop van de tijd worden aangepast aan veranderingen in het inflatiepercentage. Overweeg deze fondsen serieus.

De eerste twee beleggingscategorieën waren eenvoudig vergeleken met: hoe u in 2010 en daarna geld kunt beleggen in aandelen. Voor de meeste beleggers zijn aandelenfondsen, zoals obligatiefondsen, de beste investering omdat ze diversificatie en professioneel geldbeheer bieden. De vraag is hier in welke aandelenfondsen geld moet worden geïnvesteerd. Beleg niet alleen in gediversifieerde binnenlandse aandelenfondsen zoals veel beleggers doen (deze beleggen op de Amerikaanse aandelenmarkt). Ga internationaal en stap ook in speciale fondsen om alle bases te dekken.

Investeer eerst zeker geld in een gediversifieerd internationaal fonds als u er nog geen bezit. Beleg vervolgens bescheiden bedragen in de volgende fondstypen of gespecialiseerde fondssectoren: opkomende markten, goud, energie, onroerend goed en basismaterialen. De grote no-loadfondsbedrijven zijn een goede plek om te beleggen voor variatie en goedkope investeringen: Vanguard, Fidelity en T Rowe Price. Om nog meer kosten te besparen, kunt u indexfondsen kopen in elke categorie die u kunt vinden.

Als er goede tijden komen, zouden de bovenstaande suggesties u in ieder geval in een goed uitgebalanceerde positie moeten brengen. Als de tijden dreigen te verslechteren, moet u worden beschermd tegen de zware verliezen die veel beleggers zullen lijden.