Hoe u een marketingcampagne voor sociale media start – uw populariteit benutten voor winst

Het kan moeilijk zijn om een ​​marketingcampagne voor sociale media te laten groeien met slechts een paar sociale gemeenschappen. Je moet echt uitbreiden vanaf Facebook en MySpace (omdat dit zeer algemene netwerken zijn). U moet in staat zijn om deel te nemen aan nichegemeenschappen en hier gericht verkeer uit te halen. Het bijhouden van een groot aantal sociale netwerkgemeenschappen kan moeilijk zijn en het bijhouden van uw inspanningen op het gebied van sociale media-marketing in al deze gemeenschappen kan onmogelijk zijn zonder een consistente strategie.

Toen ik begon met social media marketing, vond ik het moeilijk om mijn gebruikersnamen en profielen bij te houden, dus ontwikkelde ik een eenvoudig systeem met Google. Ik begin met het openen van een Gmail-account voor een gebruikersnaam die ik voor al mijn sociale sites wil gebruiken (zorg ervoor dat het iets unieks is dat waarschijnlijk beschikbaar zal zijn in elke sociale netwerkgemeenschap waar je lid van wordt). Vervolgens meld ik me aan voor elke netwerkgemeenschap met dat e-mailadres en filter ik mijn e-mails in Gmail om e-mails die van die verschillende netwerken komen gescheiden te houden.

Ik open ook een Google Docs-account en bewaar de gebruikersnamen, wachtwoorden en e-mail voor elk account in een eenvoudige spreadsheet of document daar. Ten slotte zal ik een blogger-account starten en er af en toe iets op posten. Ik doe dit zodat ik een centrale plek heb om naar terug te linken vanuit al mijn communityprofielen.

Uw online sociale netwerken kunnen echter meer zijn dan alleen uw klanten. Ze kunnen uw internetmarketing JV-partners of internetmarketingpartners worden of u promoten op hun eigen netwoorden naarmate u meer invloed krijgt. Spam nooit de sociale sites waaraan u deelneemt. Dit zal uw marketinginspanningen op sociale media ondermijnen. Deze mensen kunnen u op de lange termijn veel inkomsten uit internetmarketing opleveren. Je moet luisteren naar de gesprekken die gaande zijn. Het manipuleren van gesprekken kan je zelfs verbannen en ongedaan maken en hard werken dat je hebt gedaan.

Social media marketing is snel en bouwt momentum op voor uw bedrijf. Korte regelmatige statusupdates, eventueel inclusief ingesloten links waar van toepassing, kunnen u in staat stellen uw markt regelmatiger bij te werken dan u zelfs uw lijsten kunt bijwerken. U kunt net zo snel feedback ontvangen en ideeën en bijdragen aan uw internetmarketinginspanningen krijgen van gelijkgestemde medewerkers. Het vormen van allianties en vriendschappen op deze sociale netwerksites (zelfs als het niet de bedoeling is om ze op de markt te brengen) is erg goed.