Hoe u een lening kunt krijgen om uw nieuwe kleine bedrijf te starten

Het starten van een nieuw klein bedrijf vereist geld en in de meeste gevallen kunt u wat financiële hulp krijgen om uw eigen kleine onderneming te starten. Er zijn verschillende bronnen waar u hiervoor een lening kunt krijgen. Laten we eens kijken naar enkele van deze bronnen:

Hypotheeklening

U kunt een lening krijgen tegen een bepaalde hypotheek, zoals uw huis. Hypotheekleningen kunnen oplopen tot 100% van de waarde van het onroerend goed en de rentetarieven zijn redelijk, maar u riskeert uw huis of eigendom als het bedrijf failliet gaat. Hypotheekleningen kunnen flexibel zijn en kunnen ook voor een lange termijn worden afgesloten. De rentetarieven kunnen variëren van 7 tot 14%, afhankelijk van factoren zoals uw kredietwaardigheid, type lening enz. U kunt een online leningcalculator gebruiken om erachter te komen welke maandelijkse betalingen u moet doen. Deze zijn zeer eenvoudig te gebruiken en zijn gratis beschikbaar.

Kredietkaarten

U kunt ook een kleine lening krijgen op creditcards. Deze vereisen geen onderpand en zijn gemakkelijk te kwalificeren, maar zijn van korte duur, dus de bedragen zijn meestal klein en de rentetarieven hoog.

leveranciers

U kunt zakelijke benodigdheden op krediet krijgen tegen nulrente. De beperking is de korte tijdsduur van ongeveer 30 dagen.

SBA-gegarandeerde lening

SBA of Small Business Administration is een Amerikaanse overheidsinstantie die eigenaren van kleine bedrijven ondersteunt door als garant op te treden. SBA leent het geld niet uit, maar biedt financiële instellingen zoals banken of andere geldschieters een garantie dat de bedrijfseigenaar zijn geld zou terugbetalen. Het aanvragen van een door SBA gedekte lening kan een complex proces zijn, maar in vergelijking met andere echte staatsleningen heeft het lagere rentetarieven en langere terugverdientijden.

Zodra u de details van het leenplan kent, zoals de looptijd, het rentepercentage, het bedrag, enz., kunt u een zakelijke leningcalculator gebruiken om details zoals de maandelijkse betaling, het resterende saldo na elke betaling enz. te berekenen. Dergelijke leningcalculators zijn online beschikbaar. Er zijn ook gespecialiseerde versies van dergelijke leningcalculators die zijn geoptimaliseerd voor verschillende soorten leningen, zoals woningkredieten, persoonlijke leningen voor kleine bedrijven, enz.

Banken

U kunt een lening ook rechtstreeks bij een bank aanvragen. Deze zijn meestal minder duur, maar zijn relatief korte termijn. Het is ook erg moeilijk om in aanmerking te komen voor deze leningen.

Welke bron u ook kiest voor uw lening voor kleine bedrijven, u moet de geldschieter ervan overtuigen dat u een goede investering bent. Er zijn enkele dingen die een persoon of financiële instelling kunnen overtuigen om u een lening te verstrekken voor uw nieuwe kleine bedrijf. Dergelijke zaken kunnen onder meer zijn, maar zijn niet beperkt tot, een bedrijfsplan, een persoonlijk financieel overzicht met al uw activa en passiva of schulden, uw kredietwaardigheid, het bedrag dat u in het bedrijf investeert, uw eigen ervaring met dat specifieke bedrijf enz. In in elk geval moet u, voordat u een leningsplan kiest, al uw opties onderzoeken en een zakelijke leningcalculator gebruiken om de periodieke betaling te vinden en te zien of deze voor u acceptabel is.