Hoe u een hypotheek kunt krijgen na een faillissement?

Ontslagen uit het faillissement betekent niet dat u nooit een huis kunt kopen. Het is waar dat het recente faillissement uw kredietwaardigheid zal verlagen. Het krijgen van een woningkrediet kan echter een geweldige manier zijn om uw kredietwaardigheid opnieuw op te bouwen. Nogmaals, het is belangrijk om zelf op de hoogte te zijn van de beste manier om een ​​hypotheek te krijgen na ontslag uit het faillissement. We bieden zes (6) toptips om u te helpen bij het verkrijgen van een goede hypotheekovereenkomst, ook al heeft u uw faillissementsaanvraag net achter de rug.

1. Laat een ‘respijtperiode’ verstrijken.

Nadat u uit het faillissement bent ontslagen, moet u ten minste 2 jaar wachten voordat u een woonlening aanvraagt. Sommige banken en andere kredietverstrekkers keuren een woninglening goed na 24 uur nadat u bent ontslagen, maar de rentetarieven zijn meestal erg hoog. Stel de aanvraag dus minimaal 2 jaar uit terwijl u zich concentreert op het opnieuw opbouwen van uw kredietwaardigheid.

2. Herstel uw kredietgeschiedenis.

Krijg een nieuwe kredietlijn, zoals een beveiligde creditcard van uw bank. Praat met uw bankiers als ze een betaal- of spaarrekening kunnen openen waarmee u een beveiligde creditcard kunt krijgen. Er zijn ook autoleningen voor mensen met een slecht krediet. U kunt elk van deze gebruiken om uw kredietwaardigheid opnieuw op te bouwen en zo sterk mogelijk te maken.

3. Ontwikkel of versterk gewoonten die uw kredietgeschiedenis opbouwen.

De beste van deze gewoontes is om uw rekeningen op tijd te betalen. Late betalingen kosten u niet alleen meer geld, maar het verlaagt ook uw credit score en zorgt voor meer frustratie. Dit zal u er zeker van weerhouden uw woninglening te krijgen nadat u uit het faillissement bent ontslagen.

4. Houd een zeer lage schuld-inkomen-ratio.

Wanneer u bijvoorbeeld uw beveiligde creditcard krijgt, moet u ervoor zorgen dat u het saldo betaalt. Doe elke maand kleine aankopen, waar u elke maand comfortabel de tegoeden kunt afbetalen. Als u niet het volledige saldo elke maand kunt betalen, betaal dan meer dan het vereiste minimum. Zorg voor zo min mogelijk schulden. Dit zal alleen uw credit score verhogen en u helpen om de woninglening te krijgen.

5. Begin met sparen voor een aanbetaling.

Terwijl u uw score opbouwt, begint u wat geld opzij te zetten als aanbetaling voor uw hypotheek. Aanbetalingen verlagen de hypotheekrente en vergroten uw kansen om de lening te krijgen. Het gebruikelijke aanbetalingsbedrag is 20% van de aankoopprijs van de lening. Als u genoeg geld kunt sparen zodat uw aanbetaling meer is dan dit, kan dat alleen maar in uw voordeel werken.

6. Vraag vrijblijvend hypotheekoffertes aan.

Ontvang minimaal 3 vrijblijvende offertes van hypotheekverstrekkers. De eenvoudigste manier om dit te doen is om naar een hypotheekmakelaar te gaan en om deze informatie te vragen. Wanneer u deze offertes ontvangt, vergelijk ze dan en noteer de offerte met de laagste tarieven en de beste terugbetalingsvoorwaarden. Hiermee kunt u geld besparen wanneer u definitief uw aanvraag voor de hypotheek doet.