Hoe u een autolening met hoge rente kunt vermijden als u een slecht krediet heeft?

Bepalen hoe u een hoge rente op uw volgende autolening kunt vermijden, kan zijn alsof u een legpuzzel in elkaar legt zonder de afbeelding op de bovenkant van de doos. Gelukkig zijn er verschillende dingen die kunnen helpen. Dit artikel helpt u te begrijpen hoe de aanbetaling en uw kredietscore van invloed zijn op de uiteindelijke rente die u voor die volgende autolening betaalt.

Aanbetaling is altijd de koning in het achterhoofd van de kredietverstrekker en hoe groter het meestal is, hoe lager het bedrag aan rente dat u op de lening moet betalen. Door aanbetalingen kan de geldschieter zich in een betere vermogenspositie op de lening bevinden en loopt hij daarom niet zoveel risico. Zo kunnen zij die ‘risicobesparing’ aan u doorgeven in de vorm van een lagere rente.

Binnen uw gecompliceerde wereld van kredietscores is er één onmiskenbaar feit waarvan in principe iedereen aanneemt dat het waar is: te late betalingen zijn slecht voor uw kredietscores. Niet alleen zijn te late betalingen slecht, maar er wordt ook aangenomen dat het een van de ergste dingen is die je met je scores kunt doen. Het eerste teken van de te late betaling op uw kredietrapporten duidt op een naderend kredietondergang, toch? Het lijkt erop dat dit uiteindelijk niet het geval is.

Kredietscoresystemen zijn zo gericht op het voorspellen of u 90 dagen te laat zult gaan gedurende de looptijd van de lening, verrassend genoeg is een oude betalingsachterstand van 30 of 60 dagen over het algemeen niet zo schadelijk voor een kredietscore, op voorwaarde dat het absoluut een geïsoleerd incident is. Alleen wanneer uw rekeningen momenteel 30 of 60 dagen achterstallig worden gerapporteerd in uw kredietrapporten, zullen uw kredietscores tijdelijk dalen. Hier is een samenvatting van hoe een achterstallige rekening uw krediet beïnvloedt:

* 30 dagen achterstallig- Dit record zal uw kredietscores alleen beschadigen wanneer het wordt gerapporteerd als “momenteel 30 dagen te laat”. De uitzondering is voor iedereen die vaak 30 dagen te laat is. Met andere woorden, een betalingsachterstand van 30 dagen zal geen blijvende schade veroorzaken.

* 60 dagen achterstallig- Dit record zal ook uw kredietscores beschadigen wanneer het wordt gerapporteerd als “momenteel 60 dagen te laat”. Nogmaals, de uitzondering is wanneer u vaak 60 dagen te laat bent. Anders veroorzaakt het geen langdurige schade.

* 90 dagen achterstallig- Dit record zal uw kredietscores aanzienlijk beschadigen gedurende maximaal 7 jaar. Het maakt geen verschil of uw account momenteel 90 dagen te laat is. Onthoud dat het doel van het scoremodel is om te voorspellen of u in de toekomst 90 dagen te laat of later zult betalen voor een kredietverplichting. Door te laten zien dat je het al hebt gedaan, is de kans groter dat je het opnieuw doet in vergelijking met iemand die nog nooit 90 dagen te laat is geweest. Hierdoor zullen uw kredietscores dalen.

* 120 dagen of meer delinquent – Rapportage van late betaling na de aanvankelijke gemiste betaling van 90 dagen veroorzaakt geen directe extra schade aan de kredietscore. U kunt echter een indirecte impact op uw scores vinden. Op dit punt kan uw schuld worden “afgeboekt” en meestal voor betaling naar een extern incassobureau worden gestuurd. Beide gebeurtenissen worden gerapporteerd in uw kredietdossiers, waardoor uw kredietscores verder zullen dalen.

Nu u net begrijpt hoe uw krediet u zowel op korte als op lange termijn beïnvloedt, vergeet dan niet om die betalingen op tijd te doen. Dit heeft niet alleen invloed op het bedrag van de aanbetaling die u moet doen, maar heeft ook langdurige gevolgen voor uw portemonnee. Meer details over uw krediet en het verkrijgen van uw volgende autolening vindt u altijd online bij OpenRoad Lending.