Hoe u de goedkoopste persoonlijke lening kiest?

Bij het aanvragen van uw volgende autolening kan het lonen om ruim van tevoren te plannen om er zeker van te zijn dat u de goedkoopste krijgt. En trap niet in het oude trucje door de laagste rente te kiezen. De cijfers die kredietverstrekkers gebruiken om leningen te verkopen, zijn niet altijd zo duidelijk als ze zouden moeten zijn, en veel kredietnemers ontdekken tot hun ontsteltenis dat ze niet de lening krijgen die ze dachten te krijgen.

Als je erover nadenkt, zijn banken net als elk ander bedrijf en zullen ze elke verkooptechniek gebruiken die ze tot hun beschikking hebben om je te overtuigen hun product te kopen. Hoewel kredietverstrekkers verplicht zijn om verantwoordelijk te handelen als het gaat om het uitlenen van geld, zijn ze niet verplicht om u te vertellen over de producten van hun concurrenten, noch zijn ze verplicht om u een gemakkelijke manier aan te bieden om autoleningen te vergelijken.

Je moet een paar kneepjes van het vak kennen voordat je de juiste vergelijkingen kunt maken en dat is wat we nu gaan bespreken.

  • We hebben zojuist gezegd dat de goedkoopste rente niet per se de goedkoopste lening betekent. Hoe kan dit? Kijk naar het volgende voorbeeld om erachter te komen waarom. Stel dat u gedurende vijf jaar $ 20.000 wilt lenen van een geldschieter die 14% rekent. Een andere kredietverstrekker heeft hetzelfde aanbod maar wil een rente van 14,5% rekenen. De terugbetaling van de lening tegen 14% zou $ 460 per maand zijn. Aflossen van leningen tegen 14,5% zou $ 464,95 per maand kosten. Maar als de eerste geldschieter een maandelijkse rekeningkosten van $ 10 in rekening brengt, verandert de rente effectief in 15,01%. Neem daarom nooit een beslissing op basis van rentetarieven.
  • De enige veilige manier om de kosten van een lening te vergelijken met die van andere kredietverstrekkers, is door de volledige kosten over de genomineerde looptijd samen te vatten. Als u bijvoorbeeld hetzelfde voorbeeld hierboven gebruikt, zou de eerste lening tegen 14% rente in totaal $ 27.600 aan terugbetalingen kosten plus nog eens $ 600 aan kosten voor het bijhouden van rekeningen, wat een totaal van $ 28.200 oplevert. De andere lening van 14,5%, zonder lopende kosten, komt op een totaal van $ 27.896.85, een besparing van $ 303.15 over vijf jaar. Zorg er bij het berekenen van dit totaal voor dat u aanvraagkosten, afwikkelingskosten, documentatiekosten of andere kosten die de geldschieter in rekening brengt, toevoegt. Op deze manier kan het totale bedrag dat u moet terugbetalen eenvoudig worden vastgesteld en kunt u zonder misleiding leningen tussen kredietverstrekkers vergelijken.
  • Het is een kwestie van gezond verstand om uw lening zo snel mogelijk af te lossen. Dit scheelt renteaflossingen en u betaalt in totaal minder terug. Maar pas op voor kredietverstrekkers die kosten voor vervroegde aflossing in rekening brengen. Het heeft geen zin om een ​​lening eerder uit te betalen als de kosten die in rekening worden gebracht hoger zijn dan de besparing die u zou maken. Verduidelijk alle kosten met de potentiële geldschieter voordat u zich aanmeldt en kies met dit in gedachten de voorwaarden van uw lening.

Wanneer u bovenstaande punten volgt, zou uw volgende autolening de goedkoopste op de markt moeten zijn. Vermijd upsells en verduidelijk alle kosten voordat u een beslissing neemt.