Hoe u contant geld kunt krijgen wanneer u het dringend nodig heeft?

We kennen allemaal wel eens dat wij of een familielid of vriend dringend meer geld nodig heeft dan ze aan spaargeld hebben. Mogelijk is de auto kapot gegaan. Zoals die van mijn buurman een keer deed, toen hij amper 200 meter verder was op een gezinsvakantie, het busje vol kampeerspullen en de kinderen allemaal uitkeken naar een zomer in een campingresort.

Of iemand is door rood gereden, tegen uw auto gebotst en zo beschadigd dat deze moest worden afgeschreven en vervangen. Dit overkwam een ​​van de leraren van mijn zoon eind vorig jaar. Geen gemakkelijke situatie voor de alleenstaande moeder met een bescheiden inkomen.

Veel redenen waarom we een lening nodig hebben

Afgezien van ongelukken, zijn er een hele reeks andere omstandigheden die ons overspoelen en geld vragen — aanzienlijke hoeveelheden snel geld. Zoals de vrolijke aankondiging van je dochter dat ze over drie maanden gaat trouwen. Welke ouders hebben tegenwoordig spaargeld om de hoge prijs van zelfs een bescheiden huwelijksreceptie te dekken? Of de noodzaak om het huis uit te breiden omdat de kinderen groter zijn geworden en extra slaapkamers nodig hebben.

Er zijn een aantal legitieme beroepen op ons spaargeld, en er zullen momenten zijn dat we gewoon niet het geld op de bank hebben om ze te dekken. Zelfs met levensgewoonten van zorgvuldige uitgaven en zorgvuldige planning, zijn sommige dingen gewoon buiten onze controle en hebben we wat geld nodig om ons over een noodsituatie heen te overbruggen. Geld dat we kunnen terugbetalen. Maar geld dat we nu niet hebben, wanneer we het nodig hebben.

Die overbruggingsfinanciering is beschikbaar. Bovendien is het waarschijnlijk gemakkelijker om het te krijgen dan u zich realiseert. Met planning, goed financieel advies en een zorgvuldig beheer van uw inkomen voor een paar maanden, kunt u een lening waarschijnlijk gemakkelijk volhouden.

Er zijn verschillende manieren om snel aan geld te komen. Uiteraard is de familie een goed eerste aanspreekpunt, als je goede relaties hebt met leden in betere financiële omstandigheden dan jijzelf. Maar als het hele gezin alleen maar vooruitloopt op uw rekeningen, op gewone inkomens, dan moet u verder kijken.

Sommige leningen zijn gemakkelijk te krijgen

Zoek niet verder dan een beveiligde lening. U heeft er vast wel eens over gehoord als ’tweede hypotheken’. Ze zijn populair en veel (veel!) mensen hebben afgehaald.

Een lener heeft een legitieme behoefte aan een lening en benadert zijn bank of een andere uitstekende niet-bancaire kredietinstelling. De geldschieter vraagt ​​of sommige eigendommen als zekerheid kunnen worden gesteld tegen een lening. En aangezien de lener een aanzienlijk eigen vermogen in het huis heeft, stelt hij dat naar voren en krijgt zijn lening.

Als je je zaken goed regelt en de lening op tijd terugbetaalt uit je normale cashflow, dan is dat prima. Maar hoewel dit de normale ervaring is van de meeste leners, en gedekte leningen niet zo populair zouden zijn als ze niet gemakkelijk en veilig waren, heeft de geldschieter het recht om je huis te verkopen als je de terugbetalingen niet kunt voldoen. Dit moet worden overwogen en besproken voordat u de lening aangaat. Want als je ermee instemt om het geld te lenen en je er ook mee instemt je huis te laten verkopen, krijg je standaard een wettelijk bindend document.

Financieel advies op het moment van lenen

In bijna alle gevallen worden gedekte leningen echter gemakkelijk terugbetaald. Ze zijn dus de moeite waard om te kopen als je er een nodig hebt. Een goede makelaar helpt je nog meer door te weten waar je de meest gunstige leningen kunt krijgen, welke valkuilen je moet vermijden en of er goede deals op de markt komen. Ga dus op zoek naar een goede beveiligde lening door een goede makelaar te zoeken. Hij zal u tijd, kosten en emotionele energie besparen.