Hoe rijk te worden terwijl je nog jong bent?

Ik wil de onderwerpvraag aanpassen: Hoe kan ik in mijn eentje rijk worden terwijl ik nog jong ben? Je kunt ook rijk worden door overerving. Daarom denk ik niet aan geërfde rijkdom. Hoe creëer je zelf rijkdom? Het is niet makkelijk. Je zult heel hard moeten werken. Als het geluk je gunstig gezind is, ben je eerder rijk. Geluk, ik bedoel gunstige voorwaarden.

Het moeilijke deel: De regel van de samengestelde groeisnelheid en het beginpunt van uw traject.

Zero geeft je nooit groei. Ongeacht het groeipercentage dat u toepast, blijft nul altijd nul. Eerst moet je de positieve zone betreden. Het startbedrag heeft de grootste impact op uw vermogen. Daarom moet u dit grote initiële bedrag op zijn vroegst verdienen. U investeert bijvoorbeeld $ 1 tegen een samengesteld tarief van 10%, ongeveer na 14 jaar wordt het $ 4, aan het einde van 21,5 jaar wordt het $ 8. Met 8 dollar ben je rijk. Tegelijkertijd, als uw initiële investering $ 1.000.000 is, krijgt u aan het einde van 21,5 jaar $ 8.000.000 tegen een samengesteld tarief van 10% (800% van de initiële investering). Het coördinaatpunt van waaruit uw traject plaatsvindt, is erg belangrijk.

Verstandige investeringen zullen u rijk maken:

Als u een hogere groeisnelheid kunt behalen, wordt u eerder rijk. In het vorige voorbeeld hebben we alleen rekening gehouden met 10% samengestelde groei. In feite kunt u een hogere rente krijgen als u uw geld verstandig belegt. Toen ik jong was, investeerde ik in een beleggingsfonds (belastingregeling, lock-in periode van 3 jaar) een bedrag van $5000 om belastingvermindering te krijgen. Na 3 jaar bedroeg de NIW 500% van de initiële biedprijs. Ik heb $ 25.000 gekregen. Als ik meer in deze investering had geïnvesteerd, was ik op mijn 28ste rijk geweest. Dat was een gunstige tijd in het leven. Het is zeldzaam in het leven. U kunt dit soort gunstige voorwaarden 3 of 4 keer in uw leven krijgen. 3 of 4, omdat je er in het verleden een paar hebt gemist en in de toekomst misschien nog meer. Het identificeren van dergelijke omstandigheden is de sleutel om rijk te worden. Over het algemeen zullen jonge mensen de eerste kans missen, of zelfs meer dan ik. Je mist vroege kansen als je geest bezig is met niet-financiële activiteiten. Alleen ervaring zal je leren.

Beleggingen op korte termijn zullen u niet rijker maken:

Tijd is een andere belangrijke beslissende factor. Accumulatie heeft zijn eigen tijd nodig. Tijd en een hogere samengestelde groeisnelheid zullen u rijk maken. Als je over 7 jaar rijk wilt zijn, dan moet het groeitempo veel hoger zijn. Als je doel $ 1.000.000.000 is en je hebt nu maar $ 100, dan moet het elk jaar 10 keer groeien om je doel te bereiken. Dat is een buitengewone groei. Het is dus best moeilijk om miljardair te worden met een investering van $ 100. De kans is zeer, zeer laag. Stel daarom geen onrealistisch doel. Geef de tijd om uw vermogen op te bouwen.

Mensen om je heen is een andere belangrijke factor:

99% van de mensen om je heen zullen ervoor zorgen dat je je geld uitgeeft. Mijn vader vroeg me geld om te investeren in weegbree. Ik gaf hem het geld waar hij om vroeg. Na 1 jaar vertelde hij me dat de hele weegbree-oogst was platgeslagen door de moessonwind. Het rendement dat hij kreeg was nul. Mijn geld was ook in de wind verdwenen.

Mijn oom adviseerde me om een ​​auto te kopen toen ik 25 was. Ik had niet genoeg geld om een ​​auto te kopen. Ik moest geld lenen. Ik zou gemakkelijk een banklening hebben gekregen. Op de een of andere manier stelde ik het idee van het kopen van een auto in die tijd uit, wat eigenlijk een ongewenst iets was. Die beslissing was goed en heeft me nu rijker gemaakt.

Een van mijn buren was klaar om zijn huis te verkopen en bood me een prijs aan. Ik had toen geen geld. Ik had maar de helft van het geld. Voor het resterende bedrag zou ik een banklening hebben gekregen. Op de een of andere manier heb ik het aanbod afgeslagen. Dat was echt een slechte beslissing die ik in mijn leven heb genomen. Die investering zou me inmiddels 100000% winst hebben opgeleverd. Dit is een andere gunstige conditie die ik heb gemist.

Investeer niet in de aandelenmarkt zonder de basis te leren

Ooit kocht ik 100 aandelen van een bedrijf (IT). Elk aandeel kostte me 1200. Binnen 6 maanden bereikte de marktprijs 3600. Ik heb het niet verkocht omdat ik dacht dat het een waardeaandeel was. Ik besloot het lang vol te houden. De volgende maand begon het naar beneden te komen vanwege wat tegenwind. De hele aandelenmarkt was neusduiken. Mijn aandeel bereikte de bodem van de uitgegeven prijs van 40 of 45. Ik verloor al mijn geld. Toch heb ik het niet verkocht omdat er niets meer te verliezen viel. Ik wachtte en wachtte 7 jaar geduldig om de prijs te zien stijgen tot 85. In deze periode had het bedrijf zijn marktaandeel gecorrigeerd en geconsolideerd. Ik kocht meer aandelen van hetzelfde bedrijf. Na 10 jaar handelt het nu op zijn vorige piek.

Een ander aandeel dat ik samen met de bovengenoemde rond de 45 had belegd, was in de eerste periode van 10 jaar niet eens tot 100 gestegen. In de volgende 3 jaar klom het naar 250. In de volgende 3 jaar passeerde het de 1000 en handelt het nu rond 1500.

Toch zijn er andere aandelen die na de ineenstorting nooit de kop hebben kunnen opsteken.

Dit is hoe aandelen zich gedragen op de markt. Er zijn redenen waarom ze zich zo gedragen. Je moet de basis leren.

Mijn advies is een bewust leven. Bestudeer uw omgeving en zoek naar gunstige voorwaarden. Investeer tijd en geld om jezelf te verbeteren, wat je altijd zal helpen. Eén gunstige voorwaarde is voldoende om u rijk te maken. Wees bedachtzaam. Mis het niet.