Hoe online geldschieters voldoen aan de interesse van zowel leners als investeerders?

Peer to Peer (P2P) leningen dienen als een online virtuele marktplaats die kredietverstrekkers (mensen met spaargeld) in contact brengt met kredietnemers die geld nodig hebben (in de vorm van persoonlijke leningen). Deze Fintech-innovatie verandert de manier waarop kredietmarkten werken. Door de bank volledig te omzeilen, is sneller uitlenen en lenen mogelijk. De investeerders krijgen betere risicogecorrigeerde rendementen, terwijl leners snel krediet krijgen tegen lage rentetarieven. Omdat het een platform is waar twee partijen met elkaar communiceren, kunt u zich ofwel als geldschieter ofwel als lener registreren.

Leners die op zoek zijn naar een persoonlijke lening registreren zich online. Het P2P-leenplatform maakt gebruik van gegevens en technologie om de kredietwaardigheid van een lener te beoordelen. Na uw kredietcontrole krijgt u een risicocategorie en een passende rentevoet toegewezen. Kredietwaardige leners krijgen de lening in de kortst mogelijke tijd uitbetaald. Als u zich registreert als belegger/lener, wordt uw account geopend bij het uitleenplatform. U kunt beginnen met beleggen in consumptieve leningen vanaf een bedrag vanaf 15K. U heeft de hefboom om de lening te selecteren waarin u wilt investeren. U kunt uw portefeuille opbouwen door leningen te kiezen uit verschillende risicocategorieën.

Zodra de lener de rente begint te betalen, ontvangt u het rendement in de vorm van EMI’s (hoofdsom en rente). P2P-leningen bieden een inflatieverlagend rendement dat enkele procenten hoger ligt dan op een spaarrekening of vaste deposito’s. U kunt opnemen of herinvesteren om van de samengestelde voordelen te genieten.

Wat maakt P2P-leningen uniek?

1. Online sollicitatieproces: Online geld lenen is een directe manier om kapitaal te verkrijgen in de vorm van persoonlijke leningen. Het is heel anders dan het traditionele goedkeuringsproces voor leningen van banken en kredietverenigingen; waar u handmatig moet solliciteren door lange formulieren in te vullen en banken te bezoeken om uw leningstatus te bekijken. Bij P2P-leningen is het hele aanvraagproces voor leningen online. U hoeft zich alleen maar aan te melden op de website om u te registreren als lener. Nadat u alle benodigde documentatie heeft geüpload, wordt uw lening goedgekeurd, afhankelijk van uw kredietgeschiedenis en geschiktheid.

2. Gemakkelijker goedkeuring van leningen: Banken en kredietverenigingen controleren uw kredietwaardigheid uitsluitend op basis van uw kredietgeschiedenis (CIBIL-score). Online geldschieters gebruiken alternatieve informatie om uw kredietwaardigheid te beoordelen, inclusief uw opleiding, maandelijks inkomen, krediet-tot-inkomensratio en een andere relevante financiële parameter.

3. Geen onderpand vereist: P2P-leningen biedt persoonlijke leningen zonder onderpand. U hoeft geen onderpand of een andere borgsom te verpanden om de lening goedgekeurd te krijgen. Dus als u een ongedekte lening niet terugbetaalt, zult u zeker te maken krijgen met juridische jurisdictie, maar er is geen risico dat u uw eigendom verliest.

4. Betere tarieven: Kredietverstrekkers rekenen een lage rente in vergelijking met institutionele kredietverstrekkers zoals banken. Met P2P-leenplatforms kunt u genieten van lagere tarieven met nominale servicekosten (indien van toepassing). P2P-leningsbedrijven hoeven niet dezelfde overheadkosten aan te houden als in het geval van banken, wat betekent dat ze niet met vergelijkbare regelgevingskosten worden geconfronteerd. Uiteindelijk krijg je een minimale rente op je persoonlijke lening.

In de hoop online te solliciteren?

Peer-to-peer-leningen verbindt kredietverstrekkers en kredietnemers rechtstreeks door de noodzaak van tussenpersonen te elimineren. Voordat u een persoonlijke lening aanvraagt ​​bij marktplaatsen voor P2P-leningen, moet u gedetailleerd online onderzoek doen. Kies een geaccrediteerd en gerenommeerd platform. Als u overweegt om u als kredietverstrekker in te schrijven, investeer dan zorgvuldig na het uitvoeren van de juiste due diligence voor elke risicocategorie om een ​​beter rendement te behalen.