Hoe onderhandel ik over een hypotheekherfinanciering als ik mijn baan ben kwijtgeraakt – 5 cruciale stappen om te nemen

Ben je net ontslagen en ben je in de war over hoe ik moet onderhandelen over een herfinanciering van een hypotheek als ik mijn baan ben kwijtgeraakt? Het comfort is dat er enkele opties zijn die u kunt overwegen. Ik heb hieronder enkele cruciale stappen die u moet nemen die veel zullen helpen bij het onderhandelen over een herfinanciering van een hypotheek nadat u uw baan bent kwijtgeraakt.

1) Zoek de hulp van uw familielid om de lening mede te ondertekenen terwijl u probeert te onderhandelen over een hypotheekherfinanciering nadat u uw baan bent kwijtgeraakt. Ze voelen zich misschien terughoudend om het te doen vanwege de implicaties die het zal hebben voor hun kredietgeschiedenis of zelfs dwingen om de lening terug te betalen in het geval dat u de lening niet betaalt of in gebreke blijft. Daarom moet je ze verzekeren.

2) U kunt de overwaarde die u in uw huis heeft gebruiken om te onderhandelen over een hypotheekherfinanciering nadat u uw baan bent kwijtgeraakt. Maar u moet op de hoogte zijn van de vereisten van de banken. Ze zullen normaal gesproken graag willen weten hoeveel overwaarde u in uw huis heeft door een taxateur te sturen om de waarde van het huis te weten. Als je niet veel eigen vermogen hebt en een goedkope optie om heel snel op te bouwen, is om het huis op te knappen door wat landschapsarchitectuur en schilderwerk te doen, wat heel goedkoop kan worden gedaan.

3) Zoek een baan in een ander gebied dan uw normale specialiteit. Hoewel de lonen misschien niet erg aantrekkelijk zijn, is uw kans op het krijgen van de hypothecaire herfinancieringslening groter omdat u bewijst dat u inkomsten heeft om te voldoen aan de terugbetaling van de lening die eenmaal door de bank is verstrekt.

4) Een andere manier om uw kans op het krijgen van een hypothecaire lening te vergroten, is door wat geld op uw spaarrekening te hebben. Je kunt snel wat geld inzamelen door wat spullen in huis te verkopen, zoals het speelgoed dat niet meer nodig is bij de uitverkoop.

5) U mag geen fout maken door slechts op één geldschieter te vertrouwen. De keuzes van kredietverstrekkers die er zijn, zijn onbeperkt. Kijk daarom goed rond voordat u de definitieve beslissing neemt met welke bank of kredietverstrekker u in zee gaat. Dit zal u helpen om betere leentarieven te krijgen.

Het is belangrijk om een ​​open geest te hebben bij het herfinancieren van een hypotheek nadat u uw baan bent kwijtgeraakt, want ondanks de huidige financiële ineenstorting zijn de banken nog steeds bereid en op zoek naar uw bedrijf.