Hoe om te gaan met een autolening na een scheiding

Scheiden is niet alleen emotioneel moeilijk voor u, maar het is ook moeilijk voor uw financiële situatie. Hoe?

Wanneer een huwelijk eindigt, splitsen individuen activa en gaan ze hun eigen weg. Maar wat gebeurt er met verplichtingen zoals een autolening?

In een ideale wereld nemen beide individuen de verantwoordelijkheid op zich voor de schulden die ze hebben gecreëerd en gaan uit elkaar. Helaas is de realiteit anders. Zorg dus voor schulden na een scheiding.

De wettelijke aansprakelijkheid van een autolening

Denk niet dat alleen omdat de echtscheidingsovereenkomst uw ex-echtgenoot verantwoordelijk houdt voor de autolening, hij/zij regelmatig zal betalen. Het is aannemelijk dat hij/zij niet mag betalen.

U moet er rekening mee houden dat het echtscheidingsconvenant los staat van uw leencontract. Kredietverstrekkers hechten geen belang aan het echtscheidingsconvenant. Uw ex-echtgenoot kan in de ogen van een rechtbank verantwoordelijk zijn voor de lening. Maar als u een gezamenlijke autolening hebt aangevraagd, zullen kredietverstrekkers u ook verantwoordelijk houden voor de lening.

Hoe een autolening beheren na echtscheiding?

Het is belangrijk om te onthouden dat uw huwelijk misschien verleden tijd is, maar dat een lening uw heden en toekomst zal blijven beïnvloeden. Hier leest u hoe u uw autolening kunt beheren en kunt voorkomen dat uw kredietscore keldert.

1. Weg met de lening

Na een scheiding is de beste manier om een ​​autolening te beheren, er vanaf te komen. Als uw ex-echtgenoot verantwoordelijk is voor het doen van betalingen, mag de lening alleen op zijn/haar naam staan.

Maar onthoud dat geen enkele geldschieter uw naam uit het leencontract zal verwijderen vanwege uw gewijzigde burgerlijke staat. Uw ex-echtgenoot zal dus de lening moeten herfinancieren en het leningsproces individueel moeten voltooien.

2. Weg met de auto

Als u zich zorgen maakt over het herfinancieren van de lening, kunt u de auto verkopen en de geldschieter afbetalen. Het is mogelijk dat een omgekeerde leningsituatie u kan dwingen om geld aan de geldschieter te betalen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat een verlies vandaag beter is dan voor altijd constante spanning.

3. Zorg ervoor dat de geldschieter wordt betaald

Als uw ex-echtgenoot verantwoordelijk is voor de lening en u beiden besluit de auto niet te verkopen, moet u ervoor zorgen dat hij/zij de betalingen regelmatig doet.

Als uw ex-echtgenoot geen betalingen doet, neem dan contact op met uw advocaat. Het is mogelijk dat u een aantal betalingen moet doen om negatieve gevolgen voor uw kredietscore te voorkomen. Houd er dus een deel van uw inkomen voor opzij.

Het regelen van uw autolening is misschien wel het laatste waar u aan denkt. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat uw huwelijk voorbij is en niet uw autolening. Als u het niet effectief beheert, kunt u uw credit score voor altijd verpesten.