Hoe lang blijven de hypotheekrente laag?

Als we werkbare hadden, kristallen bollen, zou het niet makkelijker zijn om trends te voorspellen, en wat zou de toekomst brengen? Aangezien de meesten hun persoonlijke versie van een betrouwbare vorm hiervan echter niet hebben gevonden, kan het zinvol zijn om sommige tekens en voortekenen, die nuttig kunnen zijn, beter te begrijpen om ons meer informatie te geven, een geïnformeerde – beslissing! Een van deze relevante kwesties is, gerelateerd aan hypotheekrentes, en het bepalen of/of, en hoe lang, deze rentetarieven zo laag (of dichtbij) zullen blijven als ze nu zijn. Met dat in gedachten zal dit artikel proberen om in het kort enkele relevante factoren te overwegen, onderzoeken, beoordelen en bespreken, om op te focussen in deze overwegingen en evaluaties.

1. De zogenaamde experts: Het grappige aan experts is dat ze het niet allemaal met elkaar eens zijn. Als het gaat om rentetarieven, kan dit zelfs meer zijn – dus! De overgrote meerderheid van de huidige economen, die gespecialiseerd zijn op dit gebied, is van mening dat we waarschijnlijk tot, in ieder geval na de verkiezingen van 2020, weinig significante verandering in deze tarieven zullen zien. Hun redenering, zo lijkt het, is gebaseerd op een paar factoren, waaronder politieke overwegingen (de president streeft naar herverkiezing), angst om economische onrust te riskeren, enz. Ze waarschuwen ons echter ook dat dit misschien niet het geval is, als inflatie escaleert plotseling, zoals het zou kunnen, en andere, reële en/of waargenomen risico’s, enz.

2. Invloeden van buitenaf: Wat kunnen de gevolgen zijn van de mogelijke escalatie van handelsoorlogen, vanwege de tarieven, opgelegde en/of de retoriek van president Donald Trump? Als de wilsoorlog, met China, voor een aanzienlijke periode aanhoudt, zal het alles duurder maken, zoals bouwbenodigdheden, elektronica, machines, enz. Als Japan en de huidige regering er niet in slagen om tot een wederzijds aanvaardbare overeenkomst, zal dit extra druk op het systeem veroorzaken. Hoe zit het met de gevolgen van onze conflicten met onze bondgenoten, waaronder de NAVO, de Europese Unie (EU), het Verenigd Koninkrijk (vanwege BREXIT), enz.?

3. Economische overwegingen: Als handelsoorlogen zich uitbreiden, of zelfs, als velen instabiliteit waarnemen, enz., zouden deze economische overwegingen van invloed kunnen zijn op het aantal potentiële, gekwalificeerde huizenkopers, die bereid, bereid en in staat zijn om serieus te overwegen een huis te kopen, dat zou de vastgoedmarkt transformeren van een verkopers- naar een kopersmarkt, en dit zou een impact/effect kunnen hebben op de hypotheekrente, mede door vraag en aanbod!

4. Vraag en aanbod: Zoals bijna elk ander aspect van economie, vraag en aanbod, heeft ook een groot effect op onroerend goed.

Ga verstandig te werk en besteed veel aandacht aan de effecten van verschillende factoren op het toekomstige niveau van de rentetarieven, en dus op wat hypotheken zouden kunnen kosten. Een verstandige consument, die zichzelf onderwijst, is het best voorbereid en klaar voor elke gebeurtenis!