Hoe kan een persoonlijke lening uw kredietscore verbeteren?

Als het om een ​​persoonlijke lening gaat, moet je er eerst op een verantwoorde manier mee leren omgaan. Want als u een terugbetaling mist, wordt uw credit score negatief beïnvloed. En onthoud dat een kredietscore een indicator is van hoe goed u uw persoonlijke financiën beheert. Het speelt ook een bepalende rol wanneer u een lening aanvraagt ​​- beveiligd en ongedekt. Er wordt voorgesteld om een ​​lening aan te vragen die iets groter is dan nodig is, zodat u zeker weet dat u genoeg geld heeft om alle noodzakelijke rekeningen te betalen en dat u nog wat geld overhoudt om ervoor te zorgen dat uw bankrekening actueel blijft.

Een kredietscore kan worden gedefinieerd als een getal dat de financiële situatie van een persoon weerspiegelt. Als de persoon het goed heeft als het gaat om financiële zaken, dan zou hij of zij een hoge kredietscore hebben. Aan de andere kant, als een persoon precies het tegenovergestelde hiervan is, hebben ze een lage kredietscore. Er zijn veel factoren die door financiële instellingen in overweging worden genomen om de kredietscore van een persoon te evalueren – meestal variëren de kredietscores van mensen van 300 tot ongeveer 850.

Een persoonlijke lening is een soort lening die wordt verstrekt door digitale kredietverstrekkers, banken en kredietverenigingen om u te helpen bij uw plannen, of het nu gaat om het starten van een klein bedrijf of het doen van een grote aankoop. Persoonlijke leningen hebben meestal een lagere rente dan de creditcards; ze kunnen echter ook worden gebruikt om verschillende creditcardschulden samen te voegen tot één maandelijkse, goedkopere betaling.

Nu wordt uw kredietscore opgebouwd door rekening te houden met verschillende parameters uit uw kredietrapporten. Deze rapporten dienen om uw gebruiksgeschiedenis van het krediet gedurende zeven jaar bij te houden. Deze kredietrapporten bevatten informatie, inclusief hoeveel krediet u tot nu toe hebt gebruikt, het type krediet in uw bezit, de leeftijd van iemands kredietrekeningen, of iemand faillissement heeft aangevraagd of pandrechten die tegen hen zijn ingediend, acties van incasso’s tegen hen genomen, iemands totale openstaande kredietlijnen en recente aanvragen voor hard krediet.

Net als elk ander type krediet, zijn persoonlijke leningen zeer goed in staat om uw credit score te beïnvloeden. Dit kan door middel van het aanvragen en opnemen van een persoonlijke lening. Als u nieuwsgierig bent naar hoe persoonlijke leningen uw kredietwaardigheid kunnen beïnvloeden, lees dan verder om meer te weten te komen over de context. Er zijn veel manieren waarop uw krediet kan worden beïnvloed door persoonlijke leningen, en sommige hiervan worden hieronder vermeld:

  • De verhouding van uw schuld tot inkomen en lening

Debt-to-income-ratio wordt beschouwd als de maatstaf voor uw inkomen dat u uitgeeft aan de schuldaflossingen. In het geval van kredietverstrekkers zou het bedrag aan inkomsten dat u ontvangt een van de belangrijkste factoren zijn die aantonen dat u in staat bent om uw lening terug te betalen.

Sommige kredietverstrekkers hebben hun eigen schuld-inkomensverhouding bedacht, zodat hun eigen kredietscores hiervan gebruik kunnen maken in de vorm van een kredietoverweging. Verval niet in het soort mentaliteit dat het bezitten van een hoog bedrag aan een lening uw kredietwaardigheid zou schaden. De meeste schade die het kan aanrichten, is de verhouding tussen uw schuld en inkomen verhogen, zodat u geen leningen meer kunt aanvragen zonder dat deze wordt afgewezen of geweigerd.

  • Door leningen op tijd te betalen, stijgen de kredietscores

Op het moment dat uw lening wordt goedgekeurd, moet u ervoor zorgen dat u de betalingen van elke maand op tijd en volledig betaalt. Vertraging in de terugbetaling kan een aanzienlijke invloed hebben op de staat van uw credit score. Aan de andere kant, als u de betalingen elke maand op tijd doet, zal uw kredietscore hoog oplopen, wat leidt tot een algeheel goede score. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw naam op de lijst van favoriete leners komt, maar het zal op de lange termijn ook voordelig voor u blijken te zijn.

Aangezien uw betalingsgeschiedenis bijna 35% van uw kredietscore uitmaakt, is het op tijd betalen van leningen in dergelijke gevallen essentieel, zodat uw kredietscore een positieve status kan behouden.

  • Variatie is ingebouwd in uw krediettype

Er zijn ongeveer vijf factoren die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van uw credit score. Deze zijn samengesteld uit de betalingsgeschiedenis, de lengte van de kredietgeschiedenis, de gebruiksratio van het krediet, de kredietmix en nieuwe aanvragen van het krediet in overeenstemming met FICO®.

De kredietmix vertegenwoordigt slechts ongeveer 35% van uw totale kredietscore, terwijl u bij een persoonlijke lening een wisselende mix van krediettypes kunt hebben. Deze mix van alle soorten krediet wordt door de schuldeisers en kredietverstrekkers op een hoog niveau gezien.

  • Origination fee in rekening gebracht door leningen

De meeste kredietverstrekkers brengen u uiteindelijk een opstartvergoeding in rekening. Deze vergoeding kan ten koste van alles niet worden vermeden en wordt onmiddellijk in mindering gebracht op het bedrag van de lening. Het bedrag van de oprichtingskosten hangt af van het bedrag van de lening die u gaat lenen. Te late betalingen kunnen leiden tot een debetstand van vergoedingen en te late uitgaven. Zorg er daarom voor dat u elke maand vóór de deadline de volledige aflossing betaalt.

  • Voorkom boetes als het om betalingen gaat

Sommige kredietverstrekkers hebben de neiging om een ​​extra vergoeding in rekening te brengen als u uw deel van de lening eerder dan de afgesproken datum betaalt. Dit komt omdat ze op zoek zijn naar gematigde bedragen aan rente op uw lening. Nu u ziet dat u uw deel van de lening voortijdig hebt afbetaald, lopen ze die rente mis die ze mogelijk hadden kunnen maken als u de schuld niet snel genoeg voor de deadline had vereffend.