Hoe herfinancier ik een hypotheek?

Huiseigenaren overwegen om verschillende redenen hun huis te herfinancieren. Maar sommigen vinden het moeilijk om te weten hoe ze een hypotheek moeten herfinancieren. Wat de reden ook is, er zijn bepaalde stappen die constant blijven. Of u nu geld wilt besparen met een lagere rente, kapitaliseren op eigen vermogen, lagere maandlasten of gewoon een ander type lening willen afsluiten, er zijn verschillende dingen die u moet doen om uw woning te herfinancieren.

De eerste stap bij het oversluiten van een hypotheek is het verzamelen van al uw financiële informatie. U wilt informatie over uw huidige hypotheek en eventuele taxaties van het onroerend goed. Neem al deze informatie mee wanneer u kennismaakt met de nieuwe leenfaciliteit. Zorg ervoor dat u uw bankafschriften, W2’s en de meest actuele loonstrookjes meeneemt, zodat zij uw financiële situatie gemakkelijk en grondig kunnen beoordelen.

Neem contact op met een of alle kredietbureaus zodat u uw huidige kredietscore weet. Dit zal u en uw geldschieter helpen te weten voor welke soorten leningen u in aanmerking komt.

Praat met verschillende kredietverstrekkers. Zij zullen uw adviseur zijn wat betreft de hypotheek en u zult vertrouwd moeten zijn met de manier waarop zij werken en u moeten helpen bij het nemen van financiële beslissingen. Ze moeten twee of drie haalbare opties presenteren waaruit u kunt kiezen.

Nadat ze de geldschieter van uw voorkeur hebben gevonden, willen ze een actuele taxatie van het onroerend goed. De uitleenfaciliteit controleert bij uw werkgever uw gegevens en uw inkomen. Het is belangrijk om uw financiële situatie te beoordelen om de terugbetalingsmogelijkheden te garanderen. Zij zullen ook uw kredietrapport bekijken. Ze nemen een risico met elke lening die ze verstrekken en ze willen er zeker van zijn dat het een verstandige keuze is voor zowel hun instelling als uw gezin.

Stel ze gerust al uw vragen over het herfinancieringsproces. Bij het herfinancieren van uw woning komen er verschillende kosten bij kijken. Ze kunnen ongeveer hetzelfde zijn als bij de oorspronkelijke hypotheek, maar door om specifieke kostenschema’s te vragen, kunt u ook een weloverwogen beslissing nemen. Lees al hun informatie door voordat u ooit een document ondertekent. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle sluitingskosten, kosten voor het zoeken naar titels, originatiekosten en taxatiekosten.

Nadat de geldschieter al uw financiële informatie heeft geverifieerd, zullen zij u laten weten of zij uw lening goedkeuren of niet. Nadat ze de lening hebben goedgekeurd, zal het sluitingsproces opnieuw worden doorlopen. Het zal veel lijken op het proces dat plaatsvond toen u de eerste hypotheek kreeg.