Hoe hard geldleningen u kunnen helpen

De voordelen van leningen voor hard geld

Het biedt enorme voordelen die doorgaans niet beschikbaar zijn via grote banken of kredietinstellingen. Enkele van de voordelen zijn:

  • Minimale voorwaarden: om te verkrijgen, moet een kredietnemer aan een korte lijst met criteria voldoen, terwijl een bank veel vaste voorwaarden heeft waaraan moet worden voldaan. Dit kan inkomensgeschiedenis, kredietrapport, enz. omvatten. Het hele proces kan lang duren en de lener kan uiteindelijk zelfs niet eens worden goedgekeurd. Deze leningen zijn daarentegen vrij eenvoudig en duidelijk. Als de geldschieter van oordeel is dat de beoogde investering in onroerend goed van een lener een uitstekende waarde is en de lener ten minste 20% eigen vermogen heeft om in de deal te stoppen, is het waarschijnlijk dat de investeerder in aanmerking komt.

  • Snelle goedkeuring van leningen: u kunt het veel sneller laten goedkeuren dan traditionele banken of financiële instellingen – wat minstens 3-4 weken kan duren. In veel gevallen kan een lener binnen een week goedkeuring en financiering krijgen – vooral als de gevraagde documenten tijdig worden gepresenteerd. De belangrijkste reden waarom geldschieters leningen snel kunnen goedkeuren, is vanwege de korte lijst met vereiste documenten en de kleinere omvang van de organisatie van de geldschieter, die niet te maken heeft met de administratieve rompslomp die banken doen.

  • Toegeeflijk met kredietgeschiedenis: het zal ook soepeler zijn met uw kredietgeschiedenis. Als u leningen aanvraagt ​​bij financiële topinstellingen, is een van de belangrijkste factoren die zij zullen controleren, uw kredietwaardigheid. Als een lener niet binnen de strikte “kredietbox” van een bank past, wordt de kans om in aanmerking te komen voor de lening aanzienlijk lager. In het geval van geldschieters met hard geld, maakt de kredietgeschiedenis niet zoveel uit als de waarde van het actief en het eigen vermogen van de lener – of “skin in the game”. Zolang beide voldoen aan de verwachtingen van de kredietverstrekker, heb je een goede kans om de lening te krijgen.

  • Geen boetes voor vooruitbetaling: Een ander belangrijk voordeel is de afwezigheid van boetes voor vooruitbetaling. Als u een lening aangaat bij een grote financiële instelling, krijgt u hoogstwaarschijnlijk een boete voor vervroegde aflossing als u de lening vóór de vervaldatum aflost. U kunt deze kosten vermijden door te kiezen voor harde geldleningen. Het is niet moeilijk om een ​​geldschieter te vinden die bereid is u geld te lenen zonder boetes voor vervroegde aflossing die in de termijnenlijst zijn ingebakken.

Hoewel hardgeldleningen de bovengenoemde voordelen bieden, zijn ze niet geheel zonder nadelen. Enkele van de nadelen van hardgeldleningen zijn:

  • Hogere rentetarieven. Aangezien de geldschieter extra risico neemt door te lenen op een onroerend goed dat niet door een bank kan worden gefinancierd en op een lener die niet in aanmerking komt voor een banklening, speelt meestal een hogere rente. Dit is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij de beslissing om al dan niet te kiezen voor een hard geld lening.

  • Lening op kortere termijn. Als u op zoek bent naar financiering op lange termijn, kan het moeilijk zijn om een ​​lening voor hard geld te krijgen. Een conventionele bank kan een betere gok zijn als u financiering nodig heeft voor langer dan 12-18 maanden.

Als uw investering in onroerend goed zich in uw nabije locatie bevindt, kan het veel gemakkelijker zijn om een ​​aanvraag in te dienen, aangezien u veel geldschieters zult vinden die deze willen aanbieden. Houd er echter rekening mee dat u wat tijd moet besteden aan het onderzoeken van de beste geldschieter voordat u het wapen springt en een aanvraag indient bij alle beschikbare geldschieters.