Hoe een VA-woninglening te krijgen?

Degenen die nu of in het verleden dienst hebben gedaan aan het Amerikaanse leger, komen in aanmerking voor een VA-lening voor hun hoofdverblijfplaats. VA-leningen maken het eigenwoningbezit betaalbaarder voor servicemedewerkers. Om dit type lening te verkrijgen, moeten veteranen voldoen aan het juiste aanvraagproces.

Wat is een VA-lening?

Een VA-woninglening is een programma dat wordt aangeboden door het Federale Ministerie van Veteranenzaken voor degenen die in het leger hebben gediend of momenteel in dienst zijn. Hoewel ze niet het geld voor deze leningen verstrekken, staan ​​ze garant voor de leningen van particuliere kredietverstrekkers. Deze garantie maakt het voor veteranen mogelijk om een ​​huis te kopen zonder aanbetaling en om hypotheken te onderhandelen tegen lagere tarieven. Het kan ook worden gebruikt om een ​​onroerend goed te herfinancieren dat is gekocht onder het VA-programma. Woningleningen voor veteranen in het kader van het VA-programma kunnen ook worden gebruikt om speciaal aangepaste eigendommen te kopen voor veteranen met servicegerelateerde handicaps. Het programma kan Native American-veteranen ook helpen om eigendom te kopen op in stamverband gehouden land.

Uw bewijs van geschiktheid

Als de militair momenteel in het leger dient, moet de aanvrager naar zijn of haar commandant, personeelskantoor of adjudant gaan om een ​​verklaring van dienst te verkrijgen met de naam van de aanvrager, het sofinummer, geboortedatum, ingangsdatum in actieve dienst, de duur van de verloren tijd en de naam van de commandant. De geschiktheid is gebaseerd op de duur van de dienst voor zowel leden in actieve dienst als reservisten. Veteranen die niet meer in dienst zijn, moeten hun serviceboekje hebben. Goedkeuring is afhankelijk van eervol ontslag in militaire dienst. Zodra de informatie is geverifieerd, zal het Department of Veterans Affairs het certificaat uitgeven.

Selecteer uw eigendom

De aanvrager kan dan beginnen te kijken naar geschikte woningen om te kopen. Hoewel de VA geen limieten stelt aan het bedrag dat u kunt lenen voor een hoofdverblijf, kan het programma geen aansprakelijkheid aanvaarden voor hypotheekbedragen die hoger zijn dan het recht van het servicelid. Het basisrecht is vastgesteld op $ 36.000, maar dat is niet het maximum. De bovengrens van deze lening wordt bepaald door de locatie van het onroerend goed dat u van plan bent te kopen en kan enkele honderdduizenden dollars bedragen. Een kredietspecialist kan u helpen bepalen voor hoeveel u in aanmerking kunt komen.

Neem contact op met een VA-leningspecialist

Een VA-leningspecialist kan u op veel manieren helpen. Hij of zij is een hypotheekmakelaar die betere rentetarieven kan vinden, u zelfs met een wat summier krediet kan kwalificeren en het hele proces veel soepeler kan maken.

Meld u aan bij uw geldschieter

Zodra u een geschikte woning heeft gevonden, meldt u zich aan bij een particuliere geldschieter die VA-leninggaranties accepteert. De servicemedewerker moet het bewijs van geschiktheid overleggen bij het aanvragen van de lening. De geldschieter kan ook een verklaring van dienst eisen, die dient als verificatie van tewerkstelling in het leger. Militaire veteranen kunnen worden gevraagd om gegevens over pensioenuitkeringen of andere bronnen van inkomsten.

Uw kredietrecord

Hoewel uw bewijs van geschiktheid u kan helpen om een ​​hypotheek veilig te stellen, staat het de geldschieter vrij om de lening te weigeren als uw kredietgegevens betalingsproblemen vertonen. De veteraan moet er altijd voor zorgen dat schulden uit het verleden op tijd en volledig worden betaald om een ​​goede kredietwaardigheid te garanderen. Over eventuele problemen moet met de debiteur worden onderhandeld voordat wordt geprobeerd een lening af te sluiten. Uw VA-leningspecialist kan u daarbij helpen.

Uw lening goedkeuren

De kredietverstrekker zal u dan op de hoogte brengen van de goedkeuring van uw lening met informatie over de hypotheekrente. U moet dan bij het afsluiten van de lening aanwezig zijn om de papieren te ondertekenen voordat u het onroerend goed in bezit kunt nemen.