Hoe een ongedekte garantielening de oplossing kan zijn voor een slechte kredietgeschiedenis

Een borgstellingslening is een heel eenvoudig en snel middel om een ​​kredietgeschiedenis vast te stellen als iemand tot op heden geen kredietwaardigheid heeft om vast te stellen. Na een aantal goede aflossingen wordt het kredietwaardigheidsprofiel van een koper beter ingeburgerd en zou het snel de vorm moeten aannemen van een kredietwaardig persoon met een laag risico die vervolgens moeiteloos op eigen kracht financiering kan vinden.

Een handvol borgstellers eisen dat de door u gekozen borg zelf een huiseigenaar is, terwijl de meeste anderen gewoonlijk niet eisen dat dit een bepaling van de lening is. In situaties waarin een lening als garant ongedekt is, zou het jaarlijkse percentage iets hoger zijn, om redenen dat het onderpand in de kleine lettertjes van dit type lening niet zal voorkomen. Gedekte garantieleningen zijn meestal goedkoper en hebben een lager jaarlijks percentage, aangezien een dergelijk krediet zal worden gegarandeerd door onroerend goed dat erop is beveiligd.

U zult een soort garantielening vinden die gunstig is voor consumenten die een stabiel aflossingsrecord hebben, aangezien, wanneer u een paar jaar klaar bent, de kosten van hun schuld daadwerkelijk verminderen. Het is een gevolg van het feit dat de APR wordt verlaagd omdat de persoon wordt beschouwd als een gerenommeerd kredietrisico als gevolg van gestage en betrouwbare leningbetalingen die elke maand en zonder vertraging worden voldaan. In deze gevallen kan de kredietwaardigheid van de kredietnemer alleen maar toenemen en hoeft de garant zich dus geen zorgen te maken dat hij zelf moet ingrijpen en de lening moet terugbetalen.

U moet altijd op zoek zijn naar nuttige nieuwe keuzes op monetair gebied. De behoeften en wensen van individuen worden voortdurend bijgewerkt, dus persoonlijke financiële goederen moeten gelijke tred houden met de zich ontwikkelende wensen van de Britse consument. Garantleningen worden een steeds populairdere oplossing binnen de markt voor persoonlijke financieringsaanbiedingen, terwijl individuen het moeilijk vinden om kredietlijnen te verwerven om vrijwel alle redenen, waaronder het betreden van de vastgoedmarkt.

Ervan uitgaande dat u een slecht kredietdossier heeft of simpelweg bent geweigerd door andere banken, dan is een garantsteller misschien wel de juiste keuze voor u. Hierdoor kunt u een grotere som geld verwerven dan u zou kunnen in vergelijking met andere soorten leenproducten die gericht zijn op mensen met een ongunstige kredietwaardigheid. Ook is het eenvoudig om uw krediethistorie te verbeteren door aan te geven dat u een verstandig mens bent en in staat bent regelmatig en stipt af te lossen.

Vrijwel iedereen kan als uw garant optreden, op voorwaarde dat deze mensen niet in financiële termen met u verbonden zijn (zoals uw man of vrouw). Een garant kan uw familielid, goede vriend of medewerker zijn. Om erkend te worden, moet iemands garantsteller meestal ouder zijn dan 21 en een behoorlijke kredietwaardigheid hebben, en bovendien normaal gesproken een Britse onroerendgoedeigenaar zijn. Beoordelingen van uw garantsteller worden normaal gesproken op de normale manier gedaan, omdat ze bankgegevens, bankafschriften, identiteitsbewijs, enz. beschikbaar moeten stellen.

Het is meestal een goede suggestie voor de garant om te proberen zijn eigen aansprakelijkheid te beperken. Heel wat garanties dekken alle verplichtingen van een kredietnemer aan de financiële instelling (ze worden ‘alle verplichtingen’-garanties genoemd). Dit betekent dat als u besluit om iemands autofinanciering te garanderen, u per ongeluk zijn of haar woningfinancieringslening, andere soorten persoonlijke leningen en kredietschulden garandeert. De borgsteller wordt daarom aanbevolen om de kredietverstrekker met klem te eisen dat de garantieregeling het bedrag dat wordt gegarandeerd (dat wil zeggen ‘beperkte garantie’) beperkt. Dit niet doen kan zeer gevaarlijk zijn.