Hoe een lening af te sluiten?

De recente economische recessie heeft een rem gezet op gemakkelijk krediet, goedkope leningen en een cultuur die gebaseerd is op het nemen van financiële risico’s. Nu banken terughoudender zijn met het verstrekken van leningen aan klanten, is het moeilijker geworden om een ​​lening of financiering te vinden. Dus als u overweegt een lening af te sluiten, waar moet u dan aan denken?

Een verbintenis op lange termijn

De stabiliteit begint eindelijk terug te keren op de financiële markten. Banken, nu minder bang voor ineenstorting en dankzij een grote injectie van contant geld door de overheid in de economie, beginnen nu weer na te denken over kredietverlening, maar deze keer zijn de lessen getrokken uit de uitbundigheid van de afgelopen decennia en leningen zijn verre van strenger gereguleerd. Dit betekent niet dat ze moeilijker te vinden zijn; alleen dat geldschieters een beetje voorzichtiger zijn met hoeveel ze lenen en aan wie ze het uitlenen. Maar mensen moeten nog steeds geld lenen, of dat nu voor een verbouwing is, een nieuwe auto of een kapotte wasmachine. Het verkrijgen van een lening is echter een verbintenis op lange termijn en het is de moeite waard om niet alleen aan uw directe situatie te denken, maar ook aan uw vooruitzichten voor de toekomst. Dus voordat u op de stippellijn tekent, zijn er een paar dingen om naar te kijken.

Wees eerlijk tegen jezelf – het aangaan van een lening betekent dat je financiële geschiedenis goed onder de loep wordt genomen. Als u al moeite heeft met het betalen van uw hypotheek of met de dagelijkse kosten van levensonderhoud, kan het zijn dat het afsluiten van een lening de situatie verergert. Het kan op korte termijn helpen, maar leningen zijn meestal geen kortetermijnopties en u kunt later in financiële moeilijkheden komen. Door uw huidige cashflow te analyseren, kunt u bepalen of een lening nu en in de komende maanden een praktische optie is. Kiest u er toch voor om een ​​lening af te sluiten, dan helpt een persoonlijke ‘financiële audit’ u om te bepalen of u de maandelijkse aflossingen comfortabel kunt voldoen zonder uw financiën extra te belasten. Het kan u ook een idee geven waar uw geld naartoe gaat en hoe u kunt besparen door eenvoudige dingen te doen, zoals het overstappen van nutsbedrijf of verzekeringsmaatschappij.

Leen nooit meer dan nodig is. De verleiding is groot om er een ‘beetje extra’ bovenop te doen, voor het geval dat. Maar dit geeft u een grotere verplichting, grotere maandelijkse aflossingen en ook hogere rentelasten. Onthoud dat u niet alleen een vast bedrag leent – het niveau van APR (jaarlijks percentage) zal verhogen hoeveel u aan de geldschieter moet terugbetalen. De beste manier om dit te minimaliseren, is door een vergelijkingssite te gebruiken om u te helpen kredietverstrekkers te vinden met de laagste APR-kosten (en ook eventuele andere extra kosten die het afsluiten van een lening met zich mee kan brengen).

De cijfers kraken

Een ander ding om naar te kijken is wat bekend wordt als de TAR of het totale terug te betalen bedrag. Leningen met vaste rente lijken in eerste instantie misschien goedkoper, maar zodra de rentevaste periode afloopt, kan het zijn dat de kosten van uw lening toenemen naarmate de rente variabel wordt. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest, want er kunnen verborgen kosten zijn, zoals een boete voor vervroegde aflossing of extra kosten voor eventuele correspondentie die de leningverstrekker naar u kan sturen. Al deze extra’s kunnen oplopen, dus je moet je huiswerk doen voordat je begint. Neem bij twijfel contact op met een financieel adviseur die met u om de tafel kan gaan zitten en kan berekenen hoeveel u precies kunt lenen.

Het aangaan van een lening vertegenwoordigt een doorlopende financiële verplichting en als u in gebreke blijft met terugbetalingen, kan dit uw kredietgeschiedenis beïnvloeden. Late betalingen of wanbetalingen kunnen uw kredietwaardigheid schaden, waardoor het voor u moeilijk wordt om op een later tijdstip krediet of leningen aan te vragen, dus de sleutel is ervoor te zorgen dat u uzelf niet overbelast. Als u niet zeker weet of u met uw kredietwaardigheid een lening kunt afsluiten, is het een goed plan om eerst uw kredietwaardigheid te controleren bij een van de bedrijven die informatie verstrekken over uw kredietgeschiedenis. Als u een goede kredietwaardigheid heeft, zult u gemakkelijker worden geaccepteerd voor een lening.