Hoe een educatieve lening voor een verpleegschool te krijgen?

In veel gevallen, wanneer je besluit om naar de verpleegschool te gaan, is een van de eerste dingen waar je voor moet zorgen het aanvragen van een studielening. Of u zich nu inschrijft voor een Licensed Practical Nurse (LPN), Registered Nurse (RN) of Bachelor of Science in Nursing (BSN) -programma, de eerste stap om geld te lenen voor een verpleegschool, is het invullen van de gratis aanvraag voor federale Formulier voor studentenhulp (FAFSA).

De gratis aanvraag voor federale studentenhulp indienen

De enige manier waarop u in aanmerking kunt komen voor federale educatieve leningprogramma’s voor de verpleegschool, is door de FAFSA te voltooien. Pas na het overleggen van dit document weet u zeker voor hoeveel steun u in aanmerking komt.

De FAFSA moet zo vroeg mogelijk na 1 januari van het kalenderjaar dat u van plan bent naar school te gaan, worden afgerond. De meest geschikte manier om uw FAFSA in te vullen, is via internet. Er zijn papieren FAFSA-formulieren beschikbaar, maar deze worden niet aanbevolen omdat het aanzienlijk langer duurt om goedkeuring te krijgen dan het online invullen van deze noodzakelijke documentatie.

Om uw FAFSA in te vullen, heeft u uw inkomstenbelasting of uw W-2-formulieren nodig. Als u als zzp’er werkt, moet u kopieën van uw 1099 inkomensverklaringen overleggen. Het wordt aanbevolen dat u uw aanvragen voor financiële steun van de universiteit onmiddellijk na ontvangst van de documentatie voor inkomensverificatie invult.

Als je voldoet aan de overheidsdefinitie van een afhankelijke student, heb je inkomensverificatiedocumentatie nodig voor zowel je ouders als voor jezelf. In de meeste gevallen worden alle ongehuwde studenten onder de 24 jaar beschouwd als afhankelijke studenten voor financiële hulpdoeleinden.

Als je als zelfstandige student wordt beschouwd en je bent alleenstaand, dan heb je alleen gegevens over je inkomen nodig. Als u getrouwd bent, moet u informatie verstrekken over uw eigen inkomsten en die van uw echtgenoot.

Na het indienen van de FAFSA

Nadat u uw FAFSA-formulier hebt ingevuld, worden uw financiële status en gezinssituatie geëvalueerd om te bepalen voor hoeveel financiële hulp u in aanmerking komt en via welke specifieke programma’s. Wanneer uw FAFSA wordt verwerkt, wordt de informatie die u indient gebruikt om te berekenen wat uw “geschatte gezinsbijdrage” (EFC) wordt genoemd. De EFC is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de gezinsgrootte, het aantal en de leeftijden van de personen ten laste, het gezinsinkomen en andere relevante factoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat EFC niets te maken heeft met hoeveel uw familie bereid is bij te dragen om u naar school te laten gaan. Het aantal is gebaseerd op een statistische berekening waarvan wordt aangenomen dat deze een nauwkeurige schatting geeft van het bedrag dat een persoon, of het gezin van de persoon, zou moeten bijdragen aan de onderwijskosten voor het lopende academische jaar.

Zodra uw FAFSA is verwerkt en uw EFC ​​is vastgesteld, worden kopieën van het rapport waarin wordt vermeld dat u in aanmerking komt voor financiële hulp, naar de verpleegscholen gestuurd die u als ontvangers hebt aangewezen toen u het formulier invulde. Wanneer de details van uw geschiktheid voor financiële hulp de scholen bereiken die u overweegt te bezoeken, zal een financiële hulpverlener de informatie gebruiken om een ​​toekenningsbrief voor u te maken. In de brief staat precies hoeveel geld u kunt lenen en via welke programma’s.

Geschiktheid voor educatieve leningen

Er zijn verschillende educatieve lening- en subsidieprogramma’s die kunnen worden gebruikt om de kosten van het bijwonen van een verpleegschool te financieren. Algemene kwalificatievereisten voor federale financiële hulp zijn onder meer: ​​legaal Amerikaans staatsburgerschap of permanente verblijfsstatus, selectieve naleving van de dienst, geen veroordelingen voor drugs die de geschiktheid elimineren, geen registratie van eerdere wanbetaling van studieleningen en andere factoren.

Iedereen die aan de algemene vereisten voor federale financiële hulp voldoet, komt waarschijnlijk in aanmerking voor een soort educatief leningprogramma om een ​​geaccrediteerd verpleegprogramma bij te wonen. De EFC heeft invloed op de programma’s waaraan een persoon kan deelnemen. Degenen met de laagste EFC komen vaak in aanmerking voor Pell-beurzen en Supplemental Educational Opportunity Grants (SEOG), die niet hoeven te worden terugbetaald.

Het goedkoopste federale leningprogramma, de gesubsidieerde Stafford-studielening, is een op behoeften gebaseerd leningprogramma. Hoe hoger de EFC van een persoon, hoe kleiner de kans dat hij of zij in aanmerking komt voor dit specifieke leningprogramma. Niet-gesubsidieerde Stafford-leningen zijn echter niet op behoefte gebaseerd. Ongeacht EFC kunnen personen die in aanmerking komen om deel te nemen aan federale financiële hulpprogramma’s ongesubsidieerde educatieve leningen ontvangen voor een verpleegschool.

Vermijd uitstelgedrag

Het ergste dat je kunt doen als je je voorbereidt op het bijwonen van een verpleegschool, is het aanvragen van financiële hulp uit te stellen. Fondsen zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Het laatste waar u mee te maken wilt krijgen, is erachter komen dat u subsidie ​​of gesubsidieerde leningen voor de verpleegschool hebt gemist, simpelweg omdat u te lang heeft gewacht met het invullen van een eenvoudig online aanvraagformulier.