Hoe bereid je je voor op je eerste paintballspel

Voordat je voor het eerst het veld opgaat, moet je iets passends vinden om te dragen. Het weer kan je beslissing enigszins beïnvloeden, maar ondanks de warme temperaturen wil je toch lange mouwen dragen om je lichaam volledig te bedekken voor extra bescherming tegen neergeschoten worden door een paintball. Het doet zeker pijn om geraakt te worden en het zal een donkergekleurde blauwe plek achterlaten als het direct tegen de huid wordt geslagen; losse kleding helpt een deel van de angel te verspreiden en biedt extra bescherming tegen uw speelomgeving. Kleding die te los zit, kan bij het spelen in het bos echter vast komen te zitten aan takken of laaggelegen struiken. Aan de andere kant is strakke kleding een no-no; u wilt kleding dragen waarin u zich zonder veel weerstand of ongemak kunt bewegen.

Het type paintballkleding dat je kiest, is aan jou en vaak afhankelijk van het soort spel dat je speelt. Camouflagekleding die opgaat in uw omgeving is het beste voor houtbalspellen, terwijl toernooispelers vaak paintball-truien of professionele uniformen dragen. Het type kleding dat u kiest, is aan u, maar een beschermend masker is verplicht. Je mag niet paintballen zonder bril om je ogen te beschermen. Een directe slag in het oog of zelfs verfspatten kan ernstig blijvend letsel veroorzaken, dus een paintballmasker is verplichte uitrusting. Paintball-brillen zijn er in vele soorten en maten, maar moeten ASTM-gecertificeerd en goedgekeurd zijn voor de sport en mogen dus alleen worden gekocht bij een geautoriseerde dealer.

Breng om te beginnen de absolute minimumuitrusting mee die je nodig hebt om te spelen; een paintballmarker, hopper, luchttank en masker. Als je op een bedrijventerrein speelt, kun je deze apparatuur tegen minimale kosten huren of misschien lenen van een vriend. Ook kun je bij veel online winkels goede starters paintball spullen in een pakketdeal kopen voor een goedkope prijs. Het is echter het beste om je eerste of twee games met huurmateriaal te spelen, dus het kost niet veel, probeer het spel om te zien of je het leuk vindt en misschien nog een keer speelt. Als je eenmaal hebt besloten dat paintball iets is dat je opnieuw gaat spelen, begin je met de basisuitrusting om mee te leren en kun je later altijd upgraden naar meer geavanceerde wapens en benodigdheden.

Als je eenmaal de apparatuur hebt die je gaat gebruiken, is het slim om ermee vertrouwd te raken voordat het spel begint. Laat iemand je laten zien hoe de paintballmarker werkt, inclusief het uit elkaar halen, schoonmaken en hoe je je luchttank veilig kunt vervangen als hij leeg is. Schiet een paar keer op de marker voordat je het veld op gaat, zodat je een gevoel krijgt voor het richten en schieten en om ervoor te zorgen dat er geen technische problemen zijn die je spel kunnen onderbreken. Snorkelen kan een geweldige ervaring zijn, tenzij je geplaagd wordt door uitrustingsproblemen zoals een beslaand masker of lekkende snorkel; dan is het verschrikkelijk! Paintball is op dezelfde manier. Zorg ervoor dat alles werkt voordat het spel begint, anders ben je een doelwit voor alle andere spelers.

Als het spel eenmaal begint, probeer dan achter dekking te blijven, maar kampeer niet alleen achter de bunker te bang om te bewegen. Ga zo nodig van dekking naar dekking, maar wees voorzichtig wanneer u van plek verandert; dan ben je het meest kwetsbaar. Kies de plek waar je naartoe gaat, vuur een paar schoten om de weg vrij te maken en beweeg snel zonder te stoppen. Het langst in leven blijven en het meest succesvol zijn, hangt vaak af van goede communicatie met je teamgenoten, zorgvuldige maar gedurfde bewegingen en een goed doordachte strategie. Als je voor het eerst op het veld staat, moet je niet te veel stress hebben, gewoon een gevoel krijgen voor het spel en vooral een geweldige tijd hebben! Als je echt nerveus bent, probeer dan een meer ervaren speler een paar games te schaduwen om te zien wat hij doet en hoe hij beweegt.

De meeste paintballspellen zijn non-stop actie, dus het is gemakkelijk om uitgedroogd te raken zonder het zelfs maar te beseffen. Neem voldoende water en/of Gatorade mee om te drinken. Ook is het slim om een ​​lunch of wat snacks mee te nemen, zodat je de dag niet hoeft af te sluiten als je honger krijgt. Als je in een commercieel park speelt, vergeet dan niet om geld mee te nemen, want ze hebben vaak een verfrissingcentrum, maar je kunt ook een lunch meenemen, want eten in het paintballpark is vaak duur en/of zwaar op de maag. Het is ook een goed idee om andere kleding mee te nemen voor als je klaar bent met spelen. Verwacht vies te worden bij het spelen van paintball, vooral als de omstandigheden vochtig of nat zijn. Misschien wilt u zelfs een handdoek meenemen. Als je op een binnenveld speelt, zul je aan het eind van de dag op zijn minst zweterig zijn en frisse/droge kleren willen om mee naar huis te gaan.

Voordat u vertrekt voor een dagje paintballplezier, moet u de tijd nemen om te beslissen wat u meeneemt voordat u vertrekt. Het laatste dat u wilt doen, is naar het paintballveld komen (meestal in afgelegen gebieden) en beseffen dat u iets bent vergeten dat uw hele dag zal beïnvloeden. Speel veilig, maar speel hard! Of je nu speedball speelt of een houtbalspel met militaire oorlogssimulatie, je zult paintball leuk, opwindend en zeker de tijd en het geld waard vinden om te spelen – vanaf het allereerste spel. Bereid je spel van tevoren voor en je zult elke keer dat je speelt een onvergetelijke ervaring beleven.