Hoe belangrijk bent u bij het aanvragen van een MKB-lening?

Wanneer u een lening voor een klein bedrijf aanvraagt, heeft u zich vaak afgevraagd waar bankmanagers naar kijken wanneer ze beslissen of ze uw verzoek willen ondersteunen of niet?

Een van de belangrijkste aspecten ben jij. Als u een klein bedrijf runt, is het meer dan waarschijnlijk dat u het bedrijf alleen bent en waarschijnlijk niet veel andere mensen. U kunt opereren onder een indrukwekkende naam of vanuit blitse kantoren, maar als het aan u ligt, dan bent u vanuit het perspectief van de bank de sleutel tot een veilige kredietverlening.

Hier zijn slechts enkele aspecten van iemands karakter die banken belangrijk vinden.

Hoe oud ben jij?

Of je het nu leuk vindt of niet, leeftijd moet een factor zijn bij de kredietbeoordeling. Als een zakenman, met name een eenmanszaak, een lening vraagt ​​die over 25 jaar moet worden terugbetaald en hij is al 70, dan is de kans dat hij in de buurt is om de terugbetaling te zien vrij klein! Als hij ook de belangrijkste persoon binnen het bedrijf is die alles regelt, kan zijn verlies een impact hebben op de bedrijfsprestaties.

Aan de andere kant kan een 18-jarige met een vlekkerig gezicht die net van school is en om $ 100.000 vraagt, ook niet als een sterk punt worden beschouwd! Leeftijd is geen groot probleem, maar er wordt wel rekening mee gehouden.

Wat is uw niveau van betrokkenheid?

Een manager kan gewoonlijk op verschillende manieren een idee krijgen van iemands betrokkenheid bij het project of bedrijf. Het kan bijvoorbeeld overkomen in hun taal en de passie waarmee ze over het bedrijf praten. De Bank wil iemand zien die zowel gepassioneerd als enthousiast is over het project, dus je begrijpt nu waarom het belangrijk is om er zelfverzekerd uit te zien en te klinken.

De inzet van een bedrijfseigenaar kan ook worden gemeten in meer tastbare termen, zoals hoeveel van hun geld ze in de onderneming steken of hoeveel ze in de loop der jaren aan het bedrijf hebben teruggetrokken. Als de eigenaar regelmatig geld in het bedrijf heeft gestoken om te helpen met werkkapitaal of om nieuwe machines aan te schaffen, dan is dit een bemoedigend teken. Als er echter regelmatig contant geld wordt opgenomen zonder duidelijke reden, dan zal de Beheerder moeten vragen waarom, aangezien het mogelijk niet blijk geeft van volledige betrokkenheid bij het bedrijf.

Maar wat als er maar een klein bedrag of helemaal geen geld in een nieuw project wordt gestoken? Nou, als je het niet hebt, dan heb je het niet! Betrokkenheid kan echter blijken uit het feit dat u bereid bent uw huis als zekerheid te verpanden.

In de tussentijd is een vraag die u uzelf moet stellen: hoe ziet uw betrokkenheid bij het bedrijf eruit voor een buitenstaander?

Door te zien wat de ondernemer heeft ingebracht en wat hij bereid is te verliezen, kan de manager tot een eerlijke beoordeling komen van de inzet van de persoon. Hopelijk wordt het meer als een sterkte dan als een zwakte beoordeeld!

Kun je worden beschouwd als een persoon van integriteit en eerlijkheid?

Dit is moeilijk te beoordelen, maar we voelen allemaal binnen een paar minuten nadat we ze hebben ontmoet, gevoelens over individuen. Dingen kloppen bij jou of niet.

Om zijn intuïtie te staven kan de Manager vaak informatie over iemand van andere mensen krijgen. Medewerkers binnen de Bank zijn soms een goede informatiebron voor Managers. Elk kantoor heeft iemand die alles lijkt te weten over de mensen in de buurt! Deze mensen zijn een bron van kennis!

Als je skeletten in de kast hebt, ga er dan niet vanuit dat ze er niet uitkomen! Als ze erg genoeg zijn, zullen ze zeker naar boven komen en dit kan van invloed zijn op uw kansen op succes.

Wat was de bron van introductie?

Bij het opstellen van uw ondernemingsplan of het opbouwen van uw nieuwe bedrijf, kunt u om verschillende redenen besluiten dat u het niet aan uw eigen bank wilt presenteren

Nadat u de beslissing heeft genomen om uw Plan naar een andere plaats door te verwijzen, heeft u 2 opties: u kunt ofwel koud langskomen bij de bank van uw keuze, of u kunt een zakencollega vragen u voor te stellen aan hun bank (ervan uitgaande dat ze tevreden zijn met de service die ze krijgen).

Als hij jou en de vaardigheden die je bezit kent, is hij misschien bereid meer te doen dan je in de goede richting te wijzen; hij kan graag voor u “staan”. Daarmee laat hij zijn manager weten dat je naar zijn mening een goede kans van slagen hebt en dat je steun verdient.

Als uw inbrenger een gerespecteerd zakenman is en een goede rekening bij de Bank heeft, dan kan dit soort introductie als een sterkte, een positief punt in uw voordeel worden beschouwd.

U ziet dat u bij het runnen van een klein bedrijf een zeer belangrijke troef bent voor de Bank. Zorg ervoor dat u daarop inspeelt wanneer u de bank benadert voor een lening.

Robert Warlow

Succes voor kleine bedrijven