Hoe beïnvloedt uw kredietscore de rentevoet van een autolening?

Ik krijg altijd de vraag hoe uw kredietscore van invloed is op de rentevoet van uw autolening. Als u in de wereld van vandaag krediet gebruikt en aanvraagt, zal de kredietverstrekker die u het krediet heeft verstrekt, uw kredietgeschiedenis bekendmaken aan de grote kredietbureaus. De drie beste kredietbureaus Equifax, Experian en TransUnion zullen deze gegevens gebruiken om een ​​persoonlijk kredietrapport over u op te stellen. Je kunt je niet meer verstoppen als je tegoed gebruikt. De informatie in uw persoonlijke kredietrapport bepaalt uw FICO-score. Uw persoonlijke kredietscore is van invloed op de rente die u op uw leningen moet betalen.

Ken de score

Hier is hoe uw FICO-score werkt. Het is onderverdeeld in vijf belangrijke hoofdgebieden: 35 procent van de score weerspiegelt hoe u uw rekeningen betaalt, 10 procent is het bedrag aan nieuw krediet dat u onlangs hebt aangevraagd, 15 procent berekent de lengte van uw kredietgeschiedenis, 10 procent weerspiegelt de mix van krediettypes op uw rapport en 30 procent weerspiegelt het niveau van de schuld die u heeft. Met al deze aspecten wordt rekening gehouden bij het bepalen van uw credit score.

De scores begrijpen

Uw FICO-scores variëren van een maximum van 850 tot een dieptepunt van 300. Hoe hoger uw FICO-score, hoe sterker uw kredietwaardigheid. Vaker wel dan niet, naarmate uw score hoger wordt, neemt de rente die u betaalt af. Alleen mensen met een hogere score kunnen in aanmerking komen voor leningen met een rente van nul procent van de autofabrikanten.

Mensen met premium krediet kunnen in aanmerking komen voor de beste en meest wenselijke tarieven van kredietverstrekkers. Als u een slechte of lagere score of een slecht krediet heeft, komt u mogelijk alleen in aanmerking voor een subprime-lening, wat een veel hogere rente betekent. Als u in deze categorie valt, kunt u meestal geen goedkeuring krijgen voor autoleningen van de traditionele kredietverstrekkers.

De uitgang

De beste manier om uw kredietscore te verhogen, is door al uw betalingen op of vóór de vervaldatums te doen, aangezien dit de belangrijkste factor is die meetelt voor het grootste percentage van uw score, namelijk 35 procent van uw totale FICO-score. Luister hier eens naar… slechts één enkele 30 dagen te late betaling kan je score met maar liefst 110 punten verlagen, volgens Bankrate. Ontdek hoe belangrijk het is om al uw betalingen op tijd te doen. Hoe later u bent met uw betalingen, hoe meer het uw kredietwaardigheid schaadt. Het afbetalen van uw schuld en het op peil houden van uw tegoeden kan bijdragen aan uw algehele kredietscore.

Hoe lager uw FICO-score is… hoe meer u moet betalen voor uw autolening. Het is zo simpel. Als u meer van uw zuurverdiende geld in uw zak wilt houden, betaal dan in ieder geval op tijd en houd uw schulden laag.