Het verschil tussen goede en slechte leningen identificeren

De media zijn overspoeld met geruchten over wanbetalingen op het gebied van hypotheken en creditcards. Veel huiseigenaren hebben zich ingespannen om hun huizen te redden van afscherming. Als we dit allemaal horen, kunnen we ons afvragen of er echt zoiets bestaat als een goede lening.

Het gebruik van krediet is niet altijd een slechte zaak. We moeten alleen begrijpen wanneer het gepast is. Leningen zijn zinvol als ze ons helpen te vergroten wat we al hebben. We kunnen bijvoorbeeld een creditcard gebruiken voor dagelijkse aankopen als we dingen kopen die binnen ons budget vallen en als we het volledige saldo kunnen betalen wanneer de maandelijkse rekening binnenkomt.

Het gebruik van de creditcard kan twee dingen doen. Ten eerste kunnen we ons geld aan het werk zetten om wat rente te verdienen, terwijl we het geld van de creditcard gratis lenen. Ten tweede bieden veel creditcards cashback-bonussen, flyer-miles of andere voordelen. Er is niets mis met het verzamelen van deze voordelen als het ons niet kost in het proces.

Een ander voorbeeld van een goede lening kan een hypotheek zijn of een lening met eigen vermogen. We moeten hier echter voorzichtig zijn. We moeten alleen lenen als het gaat vergroten wat we al hebben.

We kunnen bijvoorbeeld geld opnemen om meer onroerend goed te kopen. Vastgoed heeft de potentie om een ​​goede investering te zijn. We kunnen de overwaarde in ons huidige huis gebruiken om een ​​huurwoning te kopen die zichzelf in wezen kan terugbetalen. Als de tijd het toelaat, kunnen we ook investeren in fixers. Deze eigenschappen hebben misschien maar een beetje werk nodig om hun marktwaarde aanzienlijk te verbeteren.

Wees voorzichtig

Wees echter voorzichtig. Slechts een paar panden doen goede investeringen. Er zijn ruwe diamanten die er zijn. Het is niet zo eenvoudig als die workshops het doen lijken. Het vereist onderzoek en veel huiswerk om de juiste eigendommen te vinden die onze rijkdom zullen opbouwen.

We zouden alleen geld moeten lenen voor onze eigendommen als we weten dat we het in een investering kunnen steken die voor ons meer oplevert dan de kosten van de lening. Gok niet met je huis. Zorg ervoor dat de cijfers solide zijn.

slechte leningen

Elke andere reden om geld te lenen zou het een slechte lening maken. We mogen creditcards nooit gebruiken om dingen te krijgen die we ons niet kunnen veroorloven. Onmiddellijke bevrediging voelt nu misschien goed, maar de interesse bewijst dat het op de lange termijn niet de beste beslissing is.

We mogen geen schuldconsolidatieprogramma’s, hypotheken of herfinanciering gebruiken om onze creditcards af te betalen, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken. We mogen ook niet lenen tegen het huis om te verbouwen of nieuwe meubels te kopen. Deze grote aankopen moeten van tevoren worden gepland en we moeten elke maand sparen voor deze doelen totdat we ze kunnen betalen. Dat kan betekenen dat we één kamer tegelijk moeten doen, maar de kosten zullen aanzienlijk lager zijn dan wanneer we geld lenen om het te doen.

Autoleningen en -leaseovereenkomsten moeten, indien mogelijk, ook worden vermeden. Lenen om een ​​afschrijvend actief te kopen is geen verstandige investeringsbeslissing.

De lening waar we uiterst voorzichtig mee moeten zijn, is de lening van een vriend of familielid. Het is altijd het beste om niet van hen te lenen. Misverstanden en miscommunicatie over geld kunnen ervoor zorgen dat de relatie stukloopt. Het kan ook de relaties schaden met andere vrienden of familieleden die zich in het midden bevinden. Als het toch een laatste redmiddel wordt, is het altijd het beste om de voorwaarden van de overeenkomst schriftelijk vast te leggen om er zeker van te zijn dat iedereen op dezelfde lijn zit.