Het verschil begrijpen tussen home equity-leningen en home equity-kredietlijn

Vastgoedeigenaren vragen zich vaak af hoe ze de waarde van hun huis kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot laagrentende financiering. Een lening of een kredietlijn voor eigen vermogen zijn twee opties die voor u beschikbaar zijn. Bekijk enkele van de onderstaande verschillen om erachter te komen welke het beste bij uw behoeften past.

Eigen vermogen lening (HEL)

Een lening die gebruikmaakt van de waarde van uw huis is een goede manier om geld te lenen. Met deze optie kunt u een vast bedrag krijgen en dit in één keer ontvangen. Het bedrag dat u ontvangt, is gebaseerd op de waarde van uw huis, betalingsvoorwaarden, verifieerbaar inkomen en kredietgeschiedenis. U kunt het krijgen met een vast tarief, een vaste looptijd en zelfs een vast maandelijks bedrag. Bovendien zijn rentebetalingen 100 procent fiscaal aftrekbaar.

Home Equity Kredietlijn (HELOC)

Met een kredietlijn voor eigen vermogen krijgt u uw geld niet in één keer. In plaats daarvan opent u een doorlopend krediet, waarmee u geld kunt ontvangen wanneer u dat nodig heeft. Uw huis wordt gebruikt als onderpand om de kredietrekening te openen. Bedrijven keuren dit type rekening goed op basis van de getaxeerde waarde van het onroerend goed en het huidige saldo van de bestaande hypotheek aftrekken. Sommigen houden rekening met inkomen, schuldquote en kredietgeschiedenis.

In tegenstelling tot een HEL, trekt u op een HELOC het geld naar behoefte over een periode van tijd, meestal vijf tot tien jaar, op. Plannen variëren en u kunt speciale cheques of een kaart gebruiken om toegang te krijgen tot uw geld. Afhankelijk van uw account, moet u mogelijk niet minder dan een bepaald bedrag lenen elke keer dat u toegang krijgt. Mogelijk moet u ook een minimaal uitstaand saldo aanhouden. Sommige plannen vereisen ook een specifieke initiële opname.

Nadat de “trekkingsperiode” is afgelopen, kunt u bij sommige HELOC-providers de voorwaarden van het account verlengen. Niet alle kredietverstrekkers staan ​​u toe om het abonnement te verlengen. Daarnaast vult u na afloop van de “trekkingsperiode” de “terugbetalingsperiode” in. Uw geldschieter kan op dit moment van u verlangen dat u het volledige bedrag terugbetaalt. Bij andere kunt u afbetalingen doen.

Hoe verschillen ze?

Hoewel u met zowel een HEL als een HELOC de waarde van uw eigendom kunt benutten om toegang te krijgen tot financiering, zijn er twee grote verschillen. Dat zijn de rentetarieven en de aflossingstermijnen.

Met een HEL krijg je een vaste rente. Zo weet u van maand tot maand wat uw rentepercentage is. Dit maakt ook uw betalingen vast, waardoor het gemakkelijk is om elke maand te budgetteren.

Een kredietlijn voor eigen vermogen heeft echter meestal een aanpasbaar tarief. Dit betekent dat de maandelijkse rentebetaling kan verschuiven op basis van de index. Kredietverstrekkers voegen traditioneel een marge van een paar procentpunten toe aan de prime rate. U moet de geldschieter vragen welke index wordt gebruikt, wat de marge is die in rekening wordt gebracht, hoe vaak de rente wordt aangepast en wat de boven- en onderkant van de rente is.

Omdat de rente aanpasbaar is, fluctueren de maandelijkse termijnen. Bovendien zou u tijdens de trekkingsperiode verantwoordelijk kunnen zijn voor het terugbetalen van alleen de maandelijkse rente, en pas na het begin van de aflossingsperiode betalen volgens het principe.