Het mensendeel van geld

Toen een midget-waarzegster uit de gevangenis ontsnapte, was de krantenkop: Small Medium at Large

De problemen van mensen zijn klein, middelgroot of groot. De remedie is altijd hetzelfde voor alle maten. Dat komt omdat de omvang van het probleem een ​​illusie is. Als het jouw probleem is en in your face, is het altijd groot. Als het het probleem van iemand anders is, lijkt het niet zo groot. Het is alsof de definitie van een recessie is wanneer mensen geen werk hebben, maar het is een depressie wanneer jij het bent die geen werk heeft.

Ik probeer hier wat perspectief te plaatsen omdat de mechanica allemaal hetzelfde zijn. Verlaag de uitgaven, verdien meer geld, kom uit de schulden, bouw spaargeld op. Maar het is de emotionele kant die echt het probleem is. Waarom heb je geen 10 miljoen dollar schuld? Nee echt. Welke schuld je ook hebt, je hebt het zelf gedaan. Maar waarom eigenlijk niet miljoenen? Omdat je jezelf op een gegeven moment hebt afgesneden, nietwaar? Ergens zei je, “ja, dat is genoeg”. Dus je hebt zelfbeheersing. U bepaalt zelf hoeveel u uitgeeft. De omstandigheden zijn niet met je weggelopen. Je deed wat je deed en toch gebruikte je zelfdiscipline en zelfbeheersing en basisvaardigheden voor geldbeheer. Gefeliciteerd.

Je negeerde gewoon de rekenkunde. Als je één stapel geld verdient en je geeft 2 stapels geld uit, dan moet je die extra stapel terugbetalen, maar dat kan niet omdat de volgende stapel 2 nieuwe stapels moet dekken.

Geld is energie. Het volgt mechanische principes. Doe dit en dat zal gebeuren. Het zijn mensen die alles veranderen. Mensen zijn geen machines, zij zijn de variabelen als het om geld gaat. Het is het mensengedeelte waar u meer over moet weten, meer dan het geldgedeelte als u te maken heeft met het onderwerp geld. Daarom lopen de dingen niet zoals ze gepland zijn. Dingen zijn niet altijd wat ze lijken.

2 plus 2 is gelijk aan 2

Twee katten plus twee vogels is gelijk aan twee katten.

Mijn vrouw had een vriend die naar groepstherapiebijeenkomsten ging omdat haar vriendjes altijd over haar heen liepen. Mijn vrouw zei tegen haar: “Hou daarmee op. Doe dat gewoon niet meer. Ik snap het niet. Schop je rot en kom voor jezelf op.” Haar vriend zei dat ze dat niet kan. Ze weet niet hoe. Uiteindelijk begon ze voor zichzelf op te komen. Met oefening en nieuwe gewoontes boekte ze veel vooruitgang. Maar het is niet gemakkelijk, omdat je persoonlijkheidsveranderingen aanbrengt als je te maken hebt met emoties. Mensen die financieel advies geven, missen dit punt over het algemeen.

Het uitgangspunt is dus om goed te kijken hoe je bent gekomen waar je bent. Onthoud dat je geen miljoenen schulden hebt, dus je hebt controle. Slechte controle misschien, maar jij hebt tenminste de controle. Dus zoals mijn vrouw zei: “Stop daarmee”. Doe niet meer wat je deed om jezelf in de problemen te brengen. Jij kan. Je moet misschien wat nieuwe gewoonten leren, maar de mechanica van geld zal voor zichzelf zorgen. Laat het mensengedeelte gewoon niet gek worden. Stop er gewoon mee.

Het mensendeel van geld: ik wil dingen. Dat wil ik. Ik wil het nu. Ik wil er veel van. Ik wil er nu veel van. Het zal een goed gevoel geven. Ik wil me goed voelen. Ik verdien het.

Het geldgedeelte van geld: het groeit als het met rust wordt gelaten. Het groeit meer als je er een klein beetje aan toevoegt. Het geeft je een fantastisch gevoel om het te hebben. Het is het echte veiligheidsgevoel waardoor je je beter voelt dan dingen te hebben. Het is het geschenk aan jezelf dat blijft geven.

Het complot tegen jou

Het telefoontje: “Nee, mijn vrouw is niet thuis. Ze is de economie aan het stimuleren”. De economie is opgebouwd rond mensen die schulden hebben. Wanneer mensen geld lenen van een bank (kopen op krediet), telt de bank die schuld als een actief. Ze hebben in feite zojuist hun eigen stapel geld gedrukt vanwege uw handtekening. Banken verdienen geld, maar niet op de ouderwetse manier met de rente die ze vragen, ze verdienen geld met uw handtekening. Dat is waarom ze willen dat je als een gek leent, omdat je geld voor hen produceert als je dat doet. Het maakt ze niet uit of het een heel leven duurt om het terug te betalen. Ze verdienden hun stapel direct geld toen je tekende, recht uit het niets.

Trap er niet in. Koop geen spullen meer die je niet kunt betalen. Hou op.

Doe de mechanische delen van geld. Doe ze in deze volgorde: minder uitgeven, meer verdienen, een reserve opbouwen, uw schulden afbetalen, een spaarrekening opbouwen, sparen voor uw pensioen. Maar je moet veel onder ogen zien voordat je aan dat spul begint. Je moet ‘stoppen’.