Het kopen van een franchise in deze recessie is een hoog risico

1. De enorme initiële financiële uitgave.

De oorspronkelijke opstartkosten, dwz de aankoop van de franchise zelf en de opstartkosten voor die franchise om te beginnen met handelen. Als u een franchise koopt waarvoor een etalage nodig is, met name een franchise in de voedings-/café-/restaurantindustrie, kunnen de opstartkosten enorm zijn. Tot een miljoen dollar is gebruikelijk. Tenzij u eigenaar bent van het onroerend goed, voegt u bij het opzetten van uw winkel waarde toe aan het gebouw van iemand anders en dan moet u die persoon nog steeds huur betalen! Het geld dat aan het opzetten is besteed, kan niet worden teruggevorderd als uw bedrijf failliet gaat. Mogelijk kunt u alleen sommige items tweedehands verkopen. Als de verhuurder uw huurovereenkomst beëindigt of niet akkoord gaat met verlenging, moet u mogelijk opnieuw voor de installatie betalen, op een andere locatie, zodat uw bedrijf door kan gaan met handelen.

2. Je zou het allemaal kunnen verliezen.

Er is geen zekerheid bij het kopen van een franchise. U koopt alleen de branding, het bedrijfslogo, de reputatie, de naam en gevestigde besturingssystemen. Zakelijk succes kun je niet kopen. Er is geen zekerheid of garantie dat uw eigen bedrijf zal slagen. Er zijn geen beloften van het hoofd van de afdeling, dat u ooit geld zult verdienen. Als uw bedrijf begint te falen en u niet in staat bent om te verkopen, is er meestal een contractuele overeenkomst die het hoofd van de afdeling overneemt in een poging om het bedrijf in leven te houden, maar dan zijn de winsten niet langer van u. U zou al uw oorspronkelijke investering verliezen. U raakt hoogstwaarschijnlijk uw huis kwijt.

3. Meer dan eens betalen.

Naast de oorspronkelijke opstartkosten, betaalt u altijd een percentage van uw winst aan het Hoofdbedrijf. Als ze de goederen leveren die u doorverkoopt (bijvoorbeeld een specifiek merk koffie), dan weten ze hoeveel ze leveren en dus wat uw winst is. Er is niets te verbergen! U draagt ​​bij aan advertenties als onderdeel van uw doorlopende maandelijkse franchisekosten. U moet ook deelnemen aan hun geadverteerde ‘specials’ en ‘speciale aanbiedingen’, of u het nu wel of niet als goed beschouwt voor uw eigen individuele omstandigheden. Er wordt van u verwacht dat u zich altijd aan uw contractuele afspraak houdt, dus lees de kleine lettertjes goed door.

4. De werkelijke kosten van geld lenen.

Geld lenen van de bank voor het opstarten van een bedrijf tijdens deze recessie is moeilijk en de bank beschouwt zakelijke leningen als een hoog risico, dus hun kosten weerspiegelen dat. Bankleningen voor commerciële doeleinden hebben hogere beheerskosten en hogere rentetarieven. De bank zal zekerheden vragen voor de lening, meestal uw gezinswoning. Dit wordt een groot risico voor u – als het bedrijf faalt, verliest u zowel het bedrijf als uw huis. Houd er bij het berekenen van uw kosten rekening mee dat uw bedrijf officieel geen winst zal maken totdat u de bank heeft terugbetaald en alle samengestelde rente heeft afgelost vanaf de dag dat uw lening werd geactiveerd. Dat kan jaren duren, zelfs onder de beste omstandigheden. Waarschuwing: in deze huidige economische omstandigheden hebben mensen hun uitgaven verminderd, waardoor het opstartrisico van uw bedrijf toeneemt.

5. De moeilijkheden van personeelsbeheer en bedrijfsvoering

Het managen van personeel, met al hun individuele persoonlijkheden en hun eigen familieomstandigheden, kan vermoeiend zijn. Er zijn de last-minute annuleringen van ploegendiensten, ziekteverlof, zwangerschapsverlof, vakantie, opleiding, aanwerving/ontslag, veiligheidsvereisten, werknemerscompensatie, pensioen, lonen en belastingverantwoordelijkheid enz. Er zijn eindeloze uren (vaak na het sluiten van de handel) van kantoor – ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan de overheidsvoorschriften en Workchoices. Meer uren op het werk betekent minder tijd met familie en vrienden. Er zijn bijbehorende kosten voor verzekeringen, boekhouding ($ 3.500+ per jaar), boekhouding ($ 60 per uur) en juridische kosten. Bij het bezitten en exploiteren van een bedrijf bent u ook verantwoordelijk voor het behandelen van klachten en/of mogelijke rechtszaken die steeds vaker voorkomen.

Overweeg alternatieven om Financial Freedom Fast te bereiken zonder het risico van het kopen van een franchise. Een bedrijf aan huis in een bedrijfstak die tijdens deze recessie een hoge vlucht neemt, is misschien wel de oplossing die u zoekt.