Het creëren van rijkdom zonder contant geld

U bent makelaar/makelaar in onroerend goed. U heeft een klant genaamd Mr. Carlson, aan wie u ongeveer 3 jaar geleden hielp bij het verkrijgen van een Mini-Storage Facility. Het pand verkeerde in slechte staat toen de heer Carlson het kocht; hij heeft het echter volledig gerenoveerd en de huurprijzen en waarde aanzienlijk verhoogd. Mr. Carlson wil meer tax shelters verwerven; hoewel zijn cashflow uitstekend is, heeft hij de meeste van zijn kasreserves gebruikt om de mini-opslageenheden te upgraden. Omdat hij nu een geweldige cashflow heeft en een eigendom in uitstekende staat, wil hij de Storage Units misschien 3 of meer jaar vasthouden voordat hij een ruil naar groter eigendom overweegt.

Mr Carlson is nu naar u toegekomen met deze situatie. Hij wil uw advies en hulp om zijn doel te bereiken. Na een grondige ontmoeting met de heer Carlson, gaat u op zoek naar een woning die hem de voordelen biedt die hij nodig heeft. U doorzoekt MLS, zoekt in de krantenadvertenties en neemt contact op met andere agenten die u kent die gespecialiseerd zijn in commerciële en inkomenseigendommen. U vindt, via een van de agenten die u kent, een appartementencomplex met 24 eenheden dat een leegstandsprobleem van 30% heeft en een fysieke upgrade van het pand nodig heeft. De eigenaar, de heer Mendoza, heeft het pand al een tijdje te koop staan ​​zonder acceptabele biedingen. Hoewel hij uit dit bezit wil, is hij niet bereid om wat hij beschouwt als een grote korting te nemen.

Dus jij laat de appartementen aan Mr Carlson zien. Hij houdt van de eenheden en voelt dat hij een upgrade kan doen en de eenheden weer volledig bezet kan krijgen. Het probleem is echter dat hij weinig contant geld heeft om mee te kopen en dat de eenheden in zo’n slechte staat verkeren dat het erg moeilijk zou zijn om een ​​lening te krijgen om ze te kopen.

DE SITUATIE ANALYSEREN:

1. Mini-opslageenheden van de heer Carlson: de waarde van de eigenaar is $ 260.000, leningen = $ 0, eigen vermogen = $ 260.000

2. Mendoza’s Apt. Complex: de waarde van de eigenaar is $ 400.000, vermoedelijke lening = $ 180.000, eigen vermogen = $ 320.000

Een mogelijke oplossing zou zijn dat dhr. Carlson aanbiedt om dhr. Mendoza’s appartementen te kopen met een algemene nota van $ 320.000 die door beide eigendommen wordt gegarandeerd. In de voorwaarden van de Note staat dat na 3 jaar de Storage Units worden vrijgegeven als beveiliging voor de Note, op voorwaarde dat de heer Carlson de appartementen heeft geüpgraded.

VOORDELEN VOOR DE PARTIJEN:

1. Mr. Mendoza ontvangt de volle prijs en heeft een uitstekende beveiliging voor zijn Note.

2. De heer Carlson krijgt de Tax Shelter die hij zoekt en kan de Storage Units na 3 jaar omruilen.

3. Elke Broker/Agent heeft een commissie verdiend.

Deze berichten zijn de mening van de auteur die zich niet bezighoudt met het geven van juridisch, boekhoudkundig of beleggingsadvies. Indien dergelijk advies vereist of gewenst is, dienen de diensten van competente professionele personen te worden ingewonnen.