Het belangrijkste hulpmiddel voor hypotheekbemiddelaars voor kredietbeambten

Houd je de technologie bij of laat je het gewoon aan je voorbij gaan? Als u meer leningcommissies wilt maken in minder tijd en met minder moeite, dan raad ik u aan meer te leren over wat volgens mij de belangrijkste tool voor hypotheekmakelaars is: de autoresponder.

Wat zou je zeggen als ik je vertelde dat je voor minder dan 20 dollar per maand toegang zou hebben tot een geweldige marketingtool die niet alleen automatisch reageert op je prospects, maar deze ook opvolgt wanneer je maar wilt, zolang als jij wil. En nogmaals, het doet dit automatisch.

Autoresponders kunnen dit en nog veel, veel meer.

Een autoresponder kan een groot deel van uw marketing- en opvolgingsproces effectief automatiseren. Wanneer iemand zich abonneert op uw mailinglijst door zijn naam en e-mailadres in te voeren, ontvangt hij direct een reactie van uw autoresponder.

Maar niet alleen dat, de autoresponder stuurt nu een reeks vervolgberichten naar uw prospects. U kiest het bericht. U kiest wanneer u ze wilt ontvangen (dag 1, dag 29, dag 365, enz.). De autoresponder doet de rest.

Een autoresponderservice heeft in principe twee hoofdfuncties: beheer van e-maildatabase en automatische e-mailmarketing.

Beheer van e-maildatabase: we hebben allemaal gehoord dat geld op de lijst staat. Het probleem is dat de meeste leningfunctionarissen niet weten hoe ze effectief abonnees aan hun lijst kunnen toevoegen. En als ze eenmaal klanten hebben toegevoegd, nemen ze niet vaak genoeg contact met ze op vanwege de kosten en tijd die nodig zijn om een ​​massamailing te doen.

Als u een autoresponder als hulpmiddel voor hypotheekmakelaars gebruikt, wordt u niet met dezelfde problemen geconfronteerd. Autoresponder-services zijn op de hoogte van alle CAN SPAM-wetgeving en laten u zien hoe u legaal prospects aan uw mailinglijst kunt toevoegen. Omdat e-mail gratis is, zullen de kosten en moeite hetzelfde zijn, of u nu contact opneemt met één prospect, 100 prospects of 1000 prospects.

Het enige dat u betaalt, is de maandelijkse autoresponderrekening (die u tussen $ 17-20 kost, afhankelijk van het bedrijf dat u gebruikt). Vergelijk dat eens met de kosten van het versturen van uw bericht via de United States Post Service. Het versturen van duizend brieven kost je $ 390 aan portokosten (om nog maar te zwijgen van briefpapier, enveloppen, inkt – om nog maar te zwijgen van de tijd die het kost om de mailing voor te bereiden).

Kunt u nu zien hoe krachtig een hulpmiddel voor hypotheekmakelaars is dat autoresponders kunnen zijn? Het zal u de komende twaalf maanden honderden, zo niet duizenden dollars aan portokosten besparen. U kunt dat geld nu gebruiken voor andere marketingstrategieën.

En de automatisering die autoresponders bieden, zal ook vele uren van uw tijd vrijmaken. U kunt die tijd gebruiken om aan uw bedrijf te werken, of misschien om wat meer tijd door te brengen met uw dierbaren.

Kredietagenten zijn altijd op zoek naar een voorsprong. Als u niet genoeg commissies verdient of het gevoel heeft dat u de hele tijd aan het werk bent, raad ik u aan meer onderzoek te doen naar autoresponders en hoe u deze efficiënt kunt gebruiken als hulpmiddel voor hypotheekmakelaars.