Het afschermingsproces begrijpen

Voor de gemiddelde huiseigenaar is het begrijpen van het afschermingsproces niet de belangrijkste vijf dingen die ze dit jaar moeten leren. Het hele proces van afscherming lijkt voor de meesten ontmoedigend, vooral als je merkt dat je iemand bent die erover moet leren terwijl je er doorheen gaat. In dit artikel vindt u wat advies over het begrijpen van het executieproces en de stappen die door de geldschieter worden genomen.

Afscherming is het proces waarbij de geldschieter het verschuldigde bedrag op de in gebreke gebleven lening terugkrijgt. De geldschieter doet dit door het onroerend goed terug in bezit te nemen en zo de lening veilig te stellen. Het afschermingsproces is eigenlijk vrij eenvoudig en doorloopt meestal de volgende fasen:

1. Ingebrekestelling- Na ongeveer drie tot zes maanden van gemiste betalingen, beveelt de geldschieter een trustee om een ​​ingebrekestelling (NOD) op te nemen. Dit stelt de lener op de hoogte dat hij of zij wordt geconfronteerd met afscherming en begint een herstelperiode die gewoonlijk loopt tot vijf dagen voordat het huis wordt geveild.

2. Aankondiging van verkoop- Als de lening niet binnen drie maanden loopt, wordt een executoriale verkoopdatum bepaald. De huiseigenaar ontvangt een kennisgeving van verkoop en deze zal ook op het onroerend goed worden geplaatst. Bovendien wordt het verkoopbericht geregistreerd bij het County Recorder’s Office en wordt het gedurende drie weken ook gepubliceerd in kranten in de regio in kwestie.

3. Trustee Verkoop- Dit gebeurt meestal op de trappen van het gerechtsgebouw van de provincie waar het onroerend goed zich bevindt. Het tijdstip en de locatie van deze verkoop staan ​​vermeld in het bericht van verkoop. Bij de Trustee Sale wordt het onroerend goed openbaar geveild aan de hoogste bieder, die de hoogste biedprijs contant moet betalen, met een aanbetaling vooraf en de rest binnen 24 uur. De winnaar ontvangt dan de akte van de trustee op het onroerend goed.

Wat huiseigenaren die te maken hebben met executie moeten begrijpen, is dat de bank hun geld niet zal verliezen aan uw executie. Ze gaan proberen zoveel mogelijk van het geld dat ze hebben uitgeleend terug te krijgen, plus eventuele inkomsten die verloren zijn gegaan tijdens het executieproces. Als u merkt dat u een afscherming probeert te stoppen, bel dan onmiddellijk uw geldschieter en ontdek wat uw opties zijn. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe meer restitutiemogelijkheden er voor u zijn.