Herhypotheken – Hoe u een hypotheekrenteaftrek krijgt als u weinig eigen vermogen en slecht krediet heeft?

Kunt u uw geldsituatie verbeteren door over te sluiten met een door FHA verzekerde lening? Kun je een herhypotheek krijgen?

Als je elk woord van dit artikel leest, begin je te zien dat er een uitweg voor je is.

U weet waarschijnlijk al dat FHA-hypotheken niet voor de rijke mensen met een perfecte kredietscore zijn. Misschien heeft zelfs die FHA andere regels dan de banken, meer versoepelde regels. Maar er is nog veel meer te weten.

Banken hoeven geen FHA-woningleningen te doen en ze hoeven u er ook geen te geven, zelfs als u aan alle FHA-criteria voldoet. Dat gezegd hebbende, veel banken verstrekken doorlopend hypotheken en herhypotheken. De leningen zijn verzekerd!

Hier is hoe het werkt: u, de lener, betaalt 2,25% hypotheekverzekering vooraf en een kleine maandelijkse verzekeringsbetaling (0,50% tot 0,55% per jaar of ongeveer $ 40 per maand voor elke $ 100.000 die u leent). U kunt tot 97% van de waarde van uw huis lenen als uw kredietscore 580 of hoger is. Als het 579 of minder is, kunt u slechts tot 90% lenen.

FHA verzekert alleen primaire woningen, het huis waarin u woont, nooit een vastgoedbelegging. De primaire woning kan een flat, een huis, een herenhuis, een gebouw met maximaal 4 appartementen zijn. Er is wel een limiet aan het geleende bedrag. In sommige provincies is de grens hoger dan in andere. Ga naar https://entp.hud.gov/idapp/html/hicostlook.cfm om de limieten voor uw provincie te achterhalen.

Dus herhypotheken met een FHA-woninglening kost meer dan gewone herhypotheken, maar het stelt mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere herhypotheek om een ​​woninglening te krijgen.

Als je eenmaal klaar bent met oversluiten, als je een FHA-verzekerde hypotheek of herhypotheek hebt gekregen, is er nog een ander voordeel: het FHA Streamline-programma.

FHA’s Streamline-programma is een nieuwer programma dat alleen van toepassing is op mensen die al een door FHA verzekerde hypotheek hebben. Herhypotheken of herfinanciering in het kader van dit programma wordt gedaan zonder een nieuwe beoordeling, of verificatie van inkomen of krediet. Om voor dit programma in aanmerking te komen, moet u de 12 maanden voorafgaand aan uw aanvraag op tijd hebben betaald.

Het lijkt erop dat FHA heeft geleerd dat als je eenmaal in aanmerking komt voor een door FHA verzekerde hypothecaire lening en je op tijd hebt betaald, je nog steeds een goed risico loopt. En aangezien u een groot risico loopt, hoeven ze uw zenuwen of hun middelen niet te belasten.