Herfinanciering van een 80-20 of 70-30 hypotheeklening

U koos aanvankelijk voor een 80/20- of 70/30-lening om een ​​van de volgende twee redenen: u heeft geen geld beschikbaar voor een aanbetaling of u wilt voorkomen dat u een particuliere hypotheekverzekering (PMI) moet betalen. U heeft twee leningen: één voor het meerderheidspercentage van de hypotheek; de andere voor een minderheidspercentage dat doorgaans als kredietlijn wordt gebruikt. Oversluiten is op dit soort leningen niet altijd mogelijk en ook niet altijd verstandig.

Het oversluiten van een lening kan een goed idee zijn als de rente waarvoor u in aanmerking komt lager is dan de rente die u nu heeft. Zeker als u een variabele rente heeft, kan dit voor u aantrekkelijk zijn.

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een herfinanciering?

Als u meer verschuldigd bent aan uw huidige 80/20- of 70/30-lening dan uw eigendom momenteel waard is, mag u uw eigendom niet verkopen of herfinancieren totdat u uw lening hebt afbetaald. Houd er rekening mee dat als de waarde van onroerend goed in uw buurt is gestegen, het bedrag dat u verschuldigd bent in feite minder kan zijn dan wat uw eigendom waard is. Om daar achter te komen, kunt u een taxatie laten uitvoeren.

Hoe een 80/20 of 70/30 hypotheekherfinanciering werkt

Een 80/20 of 70/30 hypotheek herfinancieren kan opties bieden voor de kredietnemer. Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om een ​​ballonbetaling te doen en het kleinere geleende bedrag af te betalen en een lagere rente te krijgen op het resterende bedrag dat op de grotere lening verschuldigd is.

Het kan ook voor u mogelijk zijn om zowel uw leningen te herfinancieren als lagere rentetarieven en lagere maandelijkse betalingen te krijgen, als u twee leningen wilt behouden. U kunt zelfs in aanmerking komen voor een nieuwe tweede lening die u een nieuwe, hogere kredietlijn geeft.