Herfinanciering van commerciële leningen – huidige marktomstandigheden

Het is moeilijk om op dit moment een commerciële lening te herfinancieren, omdat de kapitaalmarkten het op de “kin” blijven nemen. De arena met kleine saldo’s, wat betekent dat hypotheken tussen $ 400.000 en $ 5.000.000 zeker niet immuun zijn, aangezien de richtlijnen in deze sector strenger worden. Afgezien van de voor de hand liggende lagere lening-tot-waarden, verhoogde schulddekkingsratio’s, enz. is er een echt gevoel van verwarring over wat de regels zijn onder alle betrokken spelers; van grote banken tot kleine brokers.

Normaal gesproken zijn richtlijnen bekend en duidelijk vastgelegd. Makelaars of andere professionals kunnen een lening kwalificeren en uitzoeken welke geldschieters geïnteresseerd zijn. Het lijkt er nu echter op dat banken over het algemeen worstelen met wat ze willen uitlenen. Soorten onroerend goed, het geleende bedrag, prijzen, enz. veranderen dagelijks. Twee maanden geleden was dit niet het geval.

Het grootste ‘slachtoffer’ hiervan lijkt vastgoed voor speciale doeleinden te zijn, aangezien ze snel door veel kredietverstrekkers zijn weggeduwd. Hotels, autogerelateerde zaken, restaurants, zelfopslag enz. hebben waarschijnlijk 40% van hun voormalige leningopties verloren. Veel banken hebben net gestopt met citeren op deze eigenschappen.

Een ander probleem dat veel herfinancieringen van commerciële leningen heeft afgeremd, is de “beperking van kleine steden”. Veel van de grootste geldschieters in het land zullen niet langer naar deals kijken als de bevolking van de stad waar het onroerend goed zich bevindt niet meer dan 50.000 bedraagt.

De tarieven zijn de laatste tijd ook zeer gevoelige problemen geweest. Normaal gesproken bedragen de marges die kredietverstrekkers bovenop een index rekenen ongeveer 0,3% van de ene bank naar de andere. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld 5 offertes krijgt, ze allemaal binnen .3% van elkaar liggen. Vreemd genoeg zien we nu tarieven over de hele linie. We zagen onlangs een verschil van 2,5% tussen 4 verschillende banken op dezelfde lening.

Het lijkt erop dat de huidige voorwaarden, en hoe deze de opties van een individu op de herfinanciering van hun commerciële lening zullen beïnvloeden, overgeleverd zullen zijn aan de markt. Hopelijk zien we snel een einde aan de subprime-puinhoop en de effecten die het heeft gehad op de cmbs-markt.