Herfinanciering met een flexibel eigenwoningforfait – Zet uw hypotheekbeperkingen om in geldbesparingen

Als u zich te beperkt voelt door uw huidige betalingsplan voor leningen met eigen vermogen, is het tijd om uw kansen te heroverwegen.

Laten we eens kijken naar de vier manieren waarop uw huidige lening met eigen vermogen u beperkt:

1) U heeft beperkingen op betalingen.

U moet gewoon het verschuldigde bedrag betalen, afhankelijk van uw huidige schuld en de rentevoet die u aanhoudt.

2) U kunt aanzienlijke kasstroomschommelingen hebben wanneer u gedurende het jaar terugkerende en verwachte grote jaarlijkse uitgaven moet doen.

Dit geeft wat problemen in de cashflow van de periode en geldtekort.

3) U heeft grote fluctuaties in de cashflow door jaarlijkse grote uitgaven (bijv. zomervakanties).

Vergelijkbaar met de vorige, maar het is veel groter in omvang. Wanneer dit gebeurt, en u weet al wanneer het zal gebeuren, heeft u gewoon een buitengewone inspanning van het beheer van uw financiën nodig.

4) Oh, het is natuurlijk mogelijk dat u zeer hoge rentetarieven betaalt en u gewoon betere leenvoorwaarden wilt. Maar uw huidige voorwaarden binden u natuurlijk aan uw huidige betaling.

De twee stappen naar een betere manier

1) Zoek een type lening met eigen vermogen dat u meer geeft en waarmee u deze problemen kunt overwinnen.

2) Herfinancier uw huidige lening met eigen vermogen met de nieuwe.

Welnu, als u lijdt aan het “leningbetalingsflexibiliteitssyndroom” heeft u geluk. In feite zijn er momenteel aandelenleningen die zijn ontworpen om u te helpen. Dit zijn de “Flexibele Home Equity Loans”.

Dit zijn eigenvermogensleningen waarmee u te veel afbetalingen kunt doen om schulden te verminderen (dus rente), afbetalingen te weinig kunt betalen als u geld tekort komt (als u eerder te veel heeft betaald) en een betaling in het jaar kunt overslaan als uw eerdere te veel betaalde bedragen u voldoende marge hebben gegeven. .

Hoe gaan we onze huidige lening vervangen door een nieuwe? Welnu, het herfinancieren, dwz vragen om een ​​nieuwe lening die met nieuwe voorwaarden de vorige zal betalen. Het is dus een manier om de oude lening te vervangen door een nieuwere, op basis van nieuwe contractuele voorwaarden. Het is belangrijk om gebruik te maken van de nieuwe voorwaarden voor drie verschillende punten:

1) contractuele flexibiliteit (wat u zoekt);

2) betaalde rente (voor hypotheken met vaste rente) of spread betaald (voor hypotheken met basistracker-aandelen);

3) lagere kosten.

Dus, wat zijn de 5 stappen waarmee we dit kunnen doen?

1) Vraag uw huidige kredietverstrekker

Vraag of zij flexibele leningen verstrekken en wat u kunt doen als u meer flexibiliteit nodig heeft.

2) Onderzoek de markt

Zoals u kunt zien, is zoeken op de markt essentieel bij het overwegen van leningen, aangezien flexibele leningen, aandelenleningen en andere leningen in tarieven veranderen. Zoek op internet naar kredietverstrekkers en volg hun aanbiedingen.

3) Maak gebruik van het marktaanbod

Aangezien hypotheken en herhypotheken veel voorkomen, zijn er verschillende soorten leningen om uit te kiezen – en de meeste hebben hun eigen variaties. Begrijp het marktaanbod en wat hen anders maakt.

4) Maak gebruik van marktconcurrentie

Hypotheekbedrijven concurreren met elkaar en andere bieden enkele van de beste tarieven op de markt. Benut deze marktconcurrentie om lagere rentetarieven en bijna nul leningskosten te krijgen.

5) Sluit de deal

Vraag eerst een herfinanciering aan bij uw bedrijf. Gebruik wat u in de vorige stappen hebt verzameld (dwz wat de concurrenten van uw geldschieter graag met u willen doen om een ​​nieuwe klant te winnen) om uw onderhandeling te vergemakkelijken.

Als uw bedrijf doof is, vraag dan een ander bedrijf om betere voorwaarden te geven en gebruik het nieuwe geld om de vorige schuld bij de oude geldschieter af te sluiten. Besteed aandacht aan de afsluitingskosten van het vorige contract (er zijn meestal boetes in verband met verwachte uitdoving).

Nu, actie

We hebben dus een nieuw contract. Dan?

1) Maak gebruik van te veel betaalde bedragen om de betaalde rente te verlagen

Aangezien aandelenleningen met flexibele rente u de mogelijkheid bieden om uw hypotheek te veel te betalen, moet u dit zo snel en zo vaak mogelijk doen.

In feite zal te veel betalen de schuld verminderen, dus u gaat minder rente betalen, onafhankelijk van wat er met de rentetarieven gebeurt.

2) Maak gebruik van onderbetalingen

Als u “genoeg” te veel heeft betaald (afhankelijk van het contract dat u hebt ondertekend), kunt u ook “te weinig” betalen voor de hypotheek, op voorwaarde dat u het minimaal vereiste bedrag en het aantal betalingen heeft gedaan.

3) Maak gebruik van vakantiepakket

Aangezien deze leningen ook “vakantiepakketten” bieden voor onderbetalingen, ga ervoor! Dus als u genoeg te veel betaalt, kunt u een maand stoppen met betalen om vakantie te nemen. Dit zal het grootste cashflowprobleem verminderen waar we het over hadden.

Eindelijk…

De aandelenleningen met flexibel tarief zijn zeker een methode om uw middelen te benutten om uw aandelenlening te verbeteren. Als u denkt dat uw aandelenleningen een te grote beperking zijn, bekijk dan deze optie.