Herfinancieren – vergeet de afsluitkosten niet

Aan het einde van een succesvol hypotheekcontract wordt de eigendomstitel van het onroerend goed overgedragen en worden de sluitingskosten betaald aan de geldschieter.

De afsluitingskosten dekken veel administratiekosten zoals belastingen, registratiekosten en kredietrapporten. Het kan ook verzekeringen, onderzoeken van het onroerend goed en advocaatkosten dekken. Kortom, het dekt de kosten voor het afwerken of ‘sluiten’ van het contract.

Bij het overwegen van een mogelijke hypotheek oversluiten is het vergelijken van de rentevoet niet voldoende. Een aanbieder kan de laagste rente bieden, maar als hun sluitingskosten te hoog zijn, kan de herfinanciering nog steeds tot verlies leiden.

Het is handig om in gedachten te houden dat sommige hypotheken ‘kosteloos’ zijn. In dat geval betaalt de aanbieder de kosten. Dit wordt meestal gecompenseerd door hogere kosten gedurende de looptijd van de hypotheek, maar afhankelijk van uw omstandigheden kan dit type herfinanciering voordelig zijn.

De afsluitingskosten kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de locatie, de grootte van de lening en de aanbieder. In 2008 waren de gemiddelde sluitingskosten in Amerika $ 2.732 (gebaseerd op een hypotheek van $ 200.000. Bron: jaarlijkse enquête van Bankrate.com) en dat is exclusief kosten zoals belastingen en verzekeringen.

Als we naar deze cijfers kijken, wordt het vrij duidelijk waarom goed onderzoek nodig is voordat een herfinanciering van een hypotheek wordt overwogen. Het is een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van een herfinanciering van onroerend goed en kan het verschil zijn tussen voldoende geld sparen om een ​​gezinsvakantie te betalen of extra betalen voor uw hypotheek. Een optie is om te herfinancieren zonder sluitingskosten.