Herfinancier uw ARM’s

Wacht niet voordat het te laat is. Zet uw Arm’s om in een hypotheek met vaste rente voordat ze worden aangepast. U moet op zoek gaan naar een herfinancieringsovereenkomst voordat de tariefaanpassing toeslaat. Met de renteverlaging door de Fed in de afgelopen 2 sessies, zijn de rentetarieven weer op een betaalbaar niveau om te herfinancieren.

Maak van deze gelegenheid gebruik om met meerdere hypotheekmakelaars en kredietverstrekkers te bespreken wat de beste optie voor uw lening is. Zodra de tarieven zijn aangepast, betaalt u waarschijnlijk zeer hoge maandelijkse betalingen en zullen uw tarieven ook omhoog schieten. Door uw variabele rentevoet om te zetten in een vaste rentevoet, verzekert u uzelf van gemoedsrust door een vaste maandelijkse betaling te krijgen voor de duur van de lening en hoeft u zich geen zorgen te maken over de schommeling van de rentetarieven of de marktvolatiliteit. U kunt ook voor een nieuwe Arm of een lening met variabele rente gaan, maar u kunt binnen een paar jaar in een hoge maandelijkse betalingssituatie terechtkomen.

Terwijl u aan het herfinancieren bent, moet u proberen al uw andere hoge rentedragende rekeningen en leningen zoals creditcards en Home Equity-leningen af ​​te betalen. Door dit te doen, kunt u uw maandelijkse uitgaven beheren en budgetteren. Dit zou u ook moeten helpen geld te besparen op uw maandelijkse hypotheekbetalingen, die u voor andere dingen kunt gebruiken, zoals het betalen voor school of het kopen van een nieuwe auto.

Zorg ervoor dat wat u ook doet, praat met meerdere kredietverstrekkers, bespreek al uw opties en kijk wat het beste is wat aan uw behoeften voldoet. Praat met kredietverstrekkers voordat uw tarief wordt aangepast en niet daarna, want het kan te laat zijn.