Heb ik enige kans op het krijgen van een hypotheek met een slechte kredietwaardigheid?

Voor degenen die voor het eerst hypotheken willen kopen, heeft u misschien niet gehoord hoe alleen al het zoeken naar hypotheekrente uw kredietwaardigheid kan beïnvloeden als u niet oppast. Wat u misschien niet weet, is dat als u online naar een hypotheek zoekt en een aanvraagformulier invult, u een kredietcontrole kunt ondergaan, waarbij veel bedrijven de aanvraag behandelen als een mini-aanvraag voor een hypotheek en dit feit in de algemene voorwaarden begraven. die, als je bent zoals de meeste mensen, niemand ooit leest. Helaas maken kredietrapporten geen onderscheid tussen een onderzoek en een afwijzing. Dus de volgende hypotheekmakelaar die u informeert, zal het eerdere onderzoek verschijnen en de hypotheekverstrekker waar u uiteindelijk voor kiest, zal het naar alle waarschijnlijkheid beschouwen als een afgewezen hypotheekaanvraag, op dit punt, ironisch genoeg nog een hypotheekafwijzing aan uw kredietrapport toevoegend. Het is een vicieuze neerwaartse spiraal zonder gemakkelijke uitweg als je niet voorzichtig bent; om dit te omzeilen is het raadzaam om te beginnen met een hypotheekbemiddelaar of een onafhankelijk financieel adviseur (IFA); de bonus hiervan is dat ze naar u kunnen zoeken, dus het heeft geen invloed op uw credit score.

De meeste hypotheekbedrijven zullen Experian of Equifax gebruiken, de grootste en meest vertrouwde kredietcontroleurs in Groot-Brittannië, dus het zou de moeite waard zijn om eerst een kredietcontrole met een of beide van hen uit te voeren voordat u een hypotheekaanvraag indient om een ​​goed idee te krijgen van uw kredietwaardigheid. . Wat niet goed bekend is, is dat de kredietwaardigheid zal worden gebaseerd op uw huidige adres, dus als u samenwoont met iemand met een lage kredietscore, zal dit tegelijkertijd uw eigen score ten onrechte verlagen. Andere manieren waarop uw score onterecht laag kan zijn, zijn onder meer het werken als zelfstandige en/of het hebben van ongelijke inkomstenstromen zal automatisch tegen u tellen; het zou tijd kosten om de rotzooi te ontwarren om hiervan verkeerd te worden geëtiketteerd. Als uw situatie erger is dan een simpele kredietberekening, is de deur niet gesloten; er zijn nog steeds mogelijkheden om een ​​hypotheek te krijgen aangezien er een groeiende sector is die gespecialiseerd is in zogenaamde “slechte krediethypotheken” of “kredietreparatiehypotheken”. Natuurlijk zijn er nadelen aan het afsluiten van een reparatiehypotheek boven een “gewone” hypotheek waarmee rekening moet worden gehouden.

Zowel uw rentetarieven als deposito’s zullen hoger zijn dan de gemiddelde hypotheek, dit is de reden waarom de sector groeit, ook al is de huizenmarkt over het algemeen nog steeds lusteloos, deze hypotheken verdienen geld en zelfs high street banken en meer gevestigde makelaars beginnen dit aan te gaan markt. De Krediet Reparatie Hypotheken doen wat ze zeggen, na verloop van tijd herstellen ze langzaam een ​​kredietwaardigheid dankzij de reguliere hypotheekaflossingen, afhankelijk van hoe gebrekkig uw kredietwaardigheid is, kan de reparatietijd variëren, maar gemiddeld zal het ongeveer drie zijn jaar. De hypotheek moet een bepaalde tijd lopen waarin je vast zit, daarna ben je vrij om de opzegclausule te activeren. Het is het beste om ervoor te zorgen dat de reparatiehypotheek niet veel langer duurt dan nodig is om de kredietwaardigheid daadwerkelijk te herstellen, omdat het dan mogelijk is om over te gaan naar een meer normale hypotheek, om concurrerendere tarieven te krijgen. Kredietherstelhypotheken zijn ongelooflijk streng in hun voorwaarden, als u op zoek bent naar flexibiliteit is dat geen optie; die in het contract zijn geschreven, zullen buitensporige boetes bevatten om ervoor te zorgen dat aan regelmatige betalingen wordt voldaan. Een van de redenen waarom mensen in de toekomst meer gedisciplineerd met hun geld om moeten gaan.

Zoals al in dit artikel is vermeld, is het belangrijk om met een IFA of hypotheekmakelaar te praten die namens u op de markt kan winkelen voor de beste deal, zelfs als het gaat om kredietreparatiehypotheken, maar pas op dat u niet wordt betrapt door woekeraars of kanshebbers. Het is grotendeels ongewoon, maar is gebeurd; de Financial Services Authority heeft een gereguleerde lijst van gekwalificeerde adviseurs en bedrijven, dus het controleren van deze lijst is waarschijnlijk de beste plaats om te beginnen. Sommige bedrijven die kredietreparatiehypotheken aanbieden, kunnen u ook kosten in rekening brengen alleen voor het indienen van een aanvraag, nog een reden om een ​​IFA te gebruiken omdat zij namens u onderzoek kunnen doen.

Om af te ronden, het is niet het einde van de weg als je een slechte kredietwaardigheid hebt, er zijn stappen die kunnen worden genomen om de situatie op te lossen met nog beschikbare hypotheekopties, zolang je de bijbehorende voorwaarden kunt verdragen, op korte termijn pijn voor winst op lange termijn.