Hard Money Lenders – Laatste redmiddel of goudmijn?

Iedereen die wel eens van geldschieters heeft gehoord, weet dat ze een slechte reputatie hebben. Ze staan ​​bekend om hun enorme kosten vooraf, waarbij ze 30-40% vooraf verwachten, hetzij in eigen vermogen of als aanbetaling, en nog eens 4 of meer punten die vooraf worden betaald (een punt is 1% van de leningswaarde). De jaarlijkse rente is meestal 12% of meer, en de ballonbetaling is meestal binnen een jaar of twee verschuldigd.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is er het feit dat harde geldleningen zo zijn ontworpen dat er weinig risico is voor de geldschieter. Tussen de initiële kosten en het onderpand kan de geldschieter afschermen en toch geld verdienen. Dit is ook de reden waarom hardgeldleningen perfect zijn voor vastgoedinvesteerders.

“Wat?” je mag vragen. “Hoe zijn leningen met zulke vreselijke voorwaarden perfect voor vastgoedinvesteerders?”

Het antwoord is simpel: minder bureaucratie. Hard geldschieters zijn bereid om te werken met mensen die hun inkomen niet kunnen verifiëren en mensen met een slechte kredietwaardigheid. Het is veel sneller om een ​​hardgeldlening te krijgen dan een banklening, en als u in onroerend goed investeert, heeft u het geld vaak nodig nu of het risico loopt een deal te verliezen.

Bovendien lenen harde geldschieters aan vastgoedinvesteerders op basis van de waarde van het huis na het is gerepareerd – dus hoewel ze niet meer dan 70% van de waarde van het onroerend goed uitlenen, kunt u nog steeds alles krijgen wat u nodig heeft om het huis te kopen en de nodige reparaties uit te voeren. U kunt ook een extra onroerend goed als onderpand stellen om ervoor te zorgen dat u snel over het benodigde kapitaal beschikt. Voor vastgoedbeleggers zou het geen probleem moeten zijn om binnen een jaar of twee een ballonbetaling te doen, aangezien ze het onroerend goed tegen die tijd al met een aanzienlijke winst hebben verkocht.

Hoewel hardgeldleningen ideaal zijn voor vastgoedinvesteerders, is er één potentieel probleem dat moet worden overwonnen: u moet een geldschieter vinden. Kredietverstrekkers voor hard geld kunnen erg moeilijk te vinden zijn, aangezien velen van hen in een beperkt geografisch gebied werken, zodat ze geld uitlenen in een gebied dat ze kennen en zodat ze het onroerend goed waarvoor ze geld lenen persoonlijk kunnen bekijken.

Om een ​​geldschieter voor hard geld te vinden, is het een goed idee om contact op te nemen met een hypotheekmakelaar, die mogelijk met sommige geldschieters werkt. U kunt ook de zoekertjes van de lokale krant raadplegen voor aanbiedingen van onderhandse leningen. Ten slotte wordt internet een nuttige bron voor het lokaliseren van geldschieters die u kunnen helpen bij uw volgende investering in onroerend goed.