Hard geldschieters en hun typen

Hardgeldleningen zijn specifieke soorten op activa gebaseerde leningen die een lener ontvangt en wordt gedekt door de waarde van een perceel onroerend goed. Hardgeldleningen worden doorgaans verstrekt door particulieren/investeerders of bedrijven. De rentetarieven zijn meestal hoger dan de conventionele kredietverstrekkers. De meeste leningen worden doorgaans gebruikt voor projecten van enkele maanden tot enkele jaren. Het is vergelijkbaar met een overbruggingskrediet, dat vergelijkbare criteria heeft voor kredietverlening en de kosten voor de kredietnemers. Het grote verschil is dat een overbruggingskrediet verwijst naar een commercieel onroerend goed of dat zich in een overgangsfase bevindt en nog niet in aanmerking komt voor een traditionele financiering, aan de andere kant verwijst hard geld vaak niet alleen naar een op activa gebaseerde lening, maar mogelijk naar een noodlijdende financiële situatie, zoals achterstanden op de bestaande hypotheek, of wanneer faillissements- en executieprocedures hebben plaatsgevonden.

Als u een lening nodig heeft, zijn er tal van verschillende soorten die u kunt overwegen. Hier zijn enkele van de verschillende soorten kredietverstrekkers.

1. Commerciële banken

Een type geldschieter waar je naar zou kunnen kijken, zijn commerciële banken. Dit soort banken gaan verschillende kredietprogramma’s aanbieden. Als u een traditioneel bedrijf runt, kunt u een hard geldlening krijgen van dit type vestiging om uw bedrijf uit te breiden.

2. Hypotheekbanken

Als u hypotheken nodig heeft, kunt u een hypotheekbank raadplegen. Deze geldschieters kunnen u het geld verstrekken dat u nodig heeft om een ​​woning te kopen. Wanneer u een hardgeldhypotheek krijgt van een hypotheekbank, gaat u dit niet als een langetermijnoplossing gebruiken. Normaal gesproken zijn de looptijden erg kort en zult u aan het einde van de hypotheektermijn met een ballonbetaling moeten komen.

3. Hypotheekbemiddelaars

Een ander type dat u misschien wilt overwegen, is een hypotheekmakelaar. Ze hebben een verscheidenheid aan verschillende leenbronnen die ze kunnen gebruiken om u de best mogelijke deal te bieden. Met dat type makelaar kunt u het geld veiligstellen dat u nodig heeft om een ​​onroerend goed te kopen.

4. Financieringsmaatschappijen

Er zijn tal van verschillende financieringsmaatschappijen die ook leningen voor hard geld aanbieden. Deze financieringsmaatschappijen kunnen u het geld geven dat u nodig heeft voor bijna elk project.

5. Online kredietverstrekkers

Een van de beste en gemakkelijke opties om uit te checken is een online kredietverstrekker. Er zijn veel verschillende kredietverstrekkers die online zaken doen. Met de mogelijkheid om met online kredietverstrekkers te werken, kunt u comfortabel vanuit uw huis zaken doen. Je kunt ook heel gemakkelijk rondkijken en ervoor zorgen dat je de beste deal hebt. Wanneer u online zoekt, zorg er dan voor dat u een geldschieter vindt die zaken doet in uw geografische gebied. Veel kredietverstrekkers hebben alleen een vergunning om zaken te doen in bepaalde staten, en u wilt het proces niet starten als ze het niet kunnen afmaken.