Handige tips voor het herfinancieren van hypotheken

Hypotheekherfinanciering kan een nachtmerrie en hoofdpijn zijn als u niet weet welke kant u op moet. En een verkeerde afslag nemen kan financieel verschrikkelijke gevolgen hebben. Met een beetje advies kan de weg vooruit veel gemakkelijker worden gemaakt.

Tips die u zeker kunt gebruiken

1. Profiteer van gratis lock-ins, bij voorkeur met een minimum van 60 dagen. Gewoonlijk kan het ongeveer vijfenveertig dagen duren vanaf de dag van de aanvraag om te sluiten. Maar er zijn momenten waarop vertragingen van twee maanden kunnen optreden, en zelfs meer! Zoek dus naar kredietverstrekkers die u een gratis 60-dagen lock-in willen aanbieden. Maar als het gaat om het herfinancieren van een hypotheek, moet u voorzichtig zijn en de juiste vragen stellen. Mogelijk wordt u een gratis lock-in beloofd, maar uw leningfunctionaris kan u een vergoeding of een zeer hoge prijs in rekening brengen voor lock-inbescherming.

2. Maak gebruik van je herroepingsrecht. Als je niet tevreden bent over de manier waarop je deal vlak voor het sluiten is uitgepakt, kun je nog steeds opnieuw onderhandelen of teruggaan naar het begin. Forceer het niet als het een deal is die zuur voor je is geworden. Houd er rekening mee dat je vanaf de sluitingsdatum drie werkdagen de tijd hebt om na te denken. Als u besluit dat u de deal niet wilt, informeer dan de leningfunctionaris schriftelijk voordat de drie dagen voorbij zijn. De kredietverstrekker heeft op zijn beurt twintig dagen om uw vergoedingen terug te betalen.

3. Er kan nog weinig eigen vermogen in aanmerking komen. Zolang je je huiswerk doet en een geldschieter zoekt die bereid is om kleine overwaarde te verzekeren, dan doe je nog steeds mee. En er zijn marktspelers die zich richten op leners met een eigen vermogen van slechts 5%. Wees echter voorzichtig, want u kunt worden opgezadeld met hogere hypotheekverzekeringskosten vanwege uw hypothecaire herfinancieringslening met een laag eigen vermogen. Om te bepalen of u in aanmerking komt, kunt u het bedrijf bellen waarnaar u uw betalingen maandelijks doorstuurt en uitzoeken wie de eigenaar is van uw lening. Als de jouwe eigendom is van Fannie Mae of Freddie Mac, heb je een grotere kans om goedgekeurd te worden.

4. Wees op uw hoede voor GRATIS aanvraagkosten. Alles wat gratis is, lijkt een enorme zegen, maar houd er rekening mee dat gratis een prijs kan hebben als het gaat om het herfinancieren van hypotheken. In plaats van u te concentreren op het zoeken naar toepassingen die gratis worden aangeboden, kunt u zich concentreren op de rentetarieven en punten. Je krijgt misschien de schok van je leven als enorme bedragen vlak voor sluitingstijd aan je voeten belanden.

5. Maak intelligente vergelijkingen van rentetarieven. Dit doe je door een constant aantal punten aan te houden. Stel elk punt gelijk aan een verandering van 0,25 of 1% in de rentevoet. Je doel hier is om samen te werken met een geldschieter die de laagste rente biedt. Als cijfers te verwarrend voor je zijn, vraag dan rond. Er zijn altijd mensen die hun ervaringen met je willen delen.

Wees niet lui als het gaat om het oversluiten van uw hypotheek. Houd er rekening mee dat je dit doet om wat geld te besparen. Het is net als het upgraden van een auto naar een efficiƫnter, kosteneffectiever model, maar u houdt er niet van om opgelicht te worden terwijl u nog bezig bent met het veiligstellen van de beste deal. Dus houd je hoofd erbij. Wees niet bang om vragen te stellen en onderteken of geef nergens aan toe voordat u zeker weet dat wat u doet in overeenstemming is met uw algemene doelen.