HAMP-leningwijziging – Hoe het te doen – Uw aanvraagproces

Het is geen groot geheim: u kunt de formule van de HAMP-goedkeuringsrichtlijn leren en gebruiken bij het voorbereiden van uw eigen aanvraag voor leningwijziging. Zelfs als u niets weet over hypotheken of hoe u een lening moet aanvragen, heeft het federale plan standaardrichtlijnen die elke bank gebruikt om te bepalen wie in aanmerking komt. Het is dus gewoon logisch om van tevoren te weten wat die richtlijnen zijn – op die manier kunt u een nauwkeurige en acceptabele aanvraag voorbereiden voor goedkeuring door uw bank.

Leren hoe u een HAMP-lening kunt wijzigen, kan slechts een paar uur duren – geloof me, het is goed bestede tijd. Uw huis kan op het spel staan, dus als u bereid bent een beetje van uw tijd te investeren, kunnen uw resultaten verbluffend zijn. De FED wil uw huis redden, maar u moet kunnen aantonen dat uw financiële situatie past in de federale richtlijnen. Het goede aan HAMP is dat dezelfde formule wordt gebruikt voor alle leners, dus het is uw taak om met uw financiële verklaring en ontberingsbrief te bewijzen dat u in die richtlijnen past en daarom een ​​leningaanpassing verdient.

Dit is wat u aan uw bank moet bewijzen om de beste kans te hebben op wijziging van de HAMP-lening:

  1. U woont in de woning als uw hoofdverblijfplaats
  2. Uw geleende bedrag is minder dan $ 729.750
  3. U wordt geconfronteerd met een financiële moeilijke situatie
  4. Uw huidige hypotheekbetaling is gelijk aan meer dan 31% van uw maandelijkse BRUTO-inkomen (inclusief belastingen, verzekeringen en eventuele VvE-kosten)
  5. U kunt uw inkomen bewijzen met loonstrookjes, of een P&L voor zelfstandige kredietnemers

Uw lening moet kunnen worden gewijzigd met behulp van de standaard HAMP-leningswijzigingsmethoden – dit wordt een watervalmethode genoemd – om uw doelbetaling te bereiken. De doelbetaling is uw nieuwe gewijzigde leningbetaling. Hier is de basisformule voor het wijzigen van een lening:

  1. Bepaal uw doelbetaling door uw bruto maandinkomen van het huishouden te vermenigvuldigen met 31%
  2. Trek uw maandelijkse onroerendgoedbelasting, maandelijkse verzekering en eventuele VvE-kosten af ​​- dat cijfer vertegenwoordigt uw hoofdsom en rentedoelbetaling
  3. Pas uw huidige lening aan om aan die doelbetaling te voldoen door de rente te verlagen tot slechts 2%, de looptijd te verlengen tot 40 jaar, of het saldo van de hoofdsom uit te stellen of kwijt te schelden

Het is van cruciaal belang om uw financiële verklaring correct op te stellen, zodat u weet dat uw inkomsten en uitgaven die u aan uw geldschieter laat zien, bewijzen dat u in de HAMP lening wijziging formule. Soms hoeft u slechts kleine aanpassingen aan uw budget door te voeren om in aanmerking te komen, maar u moet dit doen voordat uw bank het beoordeelt en u afwijst. Als u niet zeker weet hoe u uw financiële overzicht correct moet opstellen, wilt u misschien een softwareprogramma gebruiken dat speciaal is ontworpen om leners te helpen bij het aanvragen van en kwalificeren voor HAMP. Het zal automatisch alle relevante berekeningen voor u doen.