Grondbeginselen van Crowdfunding

Crowdfunding is per definitie een methode om een ​​zakelijke onderneming te financieren door geldelijke bijdragen van een groot aantal mensen op te halen. Het wordt meestal bereikt met het gebruik van internet via websites waarmee zakenmensen geld kunnen inzamelen; maar het concept kan ook op andere manieren worden uitgevoerd.

De laatste tijd is crowdfunding een trend geworden in de zakenwereld, of het nu gaat om een ​​startup of succesvolle bedrijven. Volgens Massolution, een in de VS gevestigd onderzoeksbureau, hebben ondernemers miljarden dollars opgehaald met meer dan 600 crowdfundingplatforms over de hele wereld. Het lijdt geen twijfel dat crowdfunding niet meer weg te denken is, en het vertegenwoordigt een belangrijke nieuwe bron van financiering voor innovatieve nieuwe bedrijven, non-profitorganisaties die bijdragen zoeken en artiesten die op zoek zijn naar erkenning voor hun creatieve inspanningen.

Enkele van de vele beschikbare crowdfundingplatforms zijn onder meer Kickstarter, Indiegogo, LendingClub en Fundable. Op deze platforms worden donaties gezocht in ruil voor een speciale vergoeding. Hoewel elke site zijn unieke voorwaarden biedt, is het algemene concept op alle platforms hetzelfde.

Crowdfunding kan ook worden gebruikt om leningen en royaltyfinancieringen te innen. Met de site LendingClub kunnen leden bijvoorbeeld rechtstreeks in elkaar investeren en van elkaar lenen, waardoor de banktussenpersoon bij de transactie wordt weggenomen. Het idee is om ondernemers en investeerders bij elkaar te brengen. Het is ook bedoeld om bedrijfsaandelen of eigendomsbelangen in het bedrijf te verkopen op crowdfundingwebsites, net als een beursgang zonder de beperkingen.

Wat crowdfunding de moeite waard maakt, is dat het startups of bedrijven in een vroeg stadium de mogelijkheid biedt een product of dienst te lanceren zonder de ondernemer bloot te stellen aan de grillen en eigenaardigheden van de investeerder of leningfunctionarissen. Bovendien levert een succesvolle crowdfundingcampagne niet alleen een bedrijf het benodigde geld op, maar creëert het ook een klantenbestand dat het als hun plicht voelt om het bedrijf te betuttelen omdat ze belang hebben bij het succes ervan.

Crowdfunding heeft zeker een enorm voordeel voor een startende ondernemer, maar het is niet zonder voordelen. Het kan bijvoorbeeld een enorme tijdverspilling zijn als de campagne niet goed is gepland. Het kan nog erger zijn als je je doel bereikt, maar je realiseert je dat je hebt onderschat hoeveel geld je nodig had. Niet alleen uw integriteit staat hierbij op het spel, klanten kunnen een bedrijf ook aanklagen als het zijn belofte niet nakomt.

Een ander ding is dat wanneer een bedrijf wordt gefinancierd door een bank of een investeerder, ze ondernemers zakelijk mentorschap bieden, maar dat mentorschap missen ze wanneer ze kiezen voor crowdfunding.

Hieronder volgen enkele functies die een succesvolle crowdfunding-campagne kunnen garanderen.

Neem contact op met een groep vrienden, families en weldoeners die uw zakelijke passie delen en bereid zijn om de campagne in gang te zetten door anderen aan te moedigen om te geven.

Kom met een overtuigend businessplan en verduidelijk hoe het geld uw onderneming zal helpen.

Verhoog uw niveau van ernst door de mensen te laten zien hoeveel u, als ondernemer, uw persoonlijke geld in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

Als u incentives uitdeelt in ruil voor geld, zorg er dan voor dat de incentives het waard zijn. Vermijd t-shirts als u niet in de categorie kleding valt.

* Bijvoorbeeld: Indiegogo, Indiegogo vrijgevigheid, Kickstarter, Fundable,…