Groene hypotheken nemen toe

Ierland is begonnen met de introductie van de eerste hypotheken met eigen vermogen, waarmee huiseigenaren geld kunnen lenen, zodat ze nieuwe groene technologie in hun huizen kunnen introduceren. Deze aanpassing van hun huizen is onlangs in februari gelanceerd en stelt huiseigenaren in staat om geld en energie te besparen door deze milieuvriendelijke technologieën in hun huizen te installeren.

Sommige Ierse banken lanceren deze regelingen. Dit kan voor sommige mensen als een verrassing komen vanwege het feit dat Ierland zwaar te lijden heeft gehad van de economische ineenstorting, maar het toont aan dat groene renovatie in Ierland begint op te vallen. Het wijst er ook op dat geldschieters groene problemen serieus nemen en bereid zijn geld uit te geven om het uiteindelijk terug te verdienen.

Veel onroerendgoedprijzen in Ierland blijven dalen, maar de banken erkennen dat als u geld uitgeeft om energie in uw huis te besparen, dit de waarde van uw onroerend goed zal versterken en misschien zelfs zal verhogen. De logica achter de regeling is gemakkelijk te verklaren vanwege de stijgende maandelijkse kosten van gas, olie en elektriciteit in het VK en Ierland. Het verwarmen van uw huis is nog nooit zo duur geweest als nu en de prijzen lijken steeds hoger te worden.

Hoe werkt het?

In Ierland komt u in aanmerking, zolang u voldoende eigen vermogen in uw huis heeft en de Sustainable Energy Authority of Ireland heeft goedgekeurd dat uw huis geschikt is voor een renovatiepremie; zo simpel is het. Het wordt betaald aan degenen die de verbeteringen uitvoeren, dit kan van alles zijn, van extra isolatie in uw dak of uw muren. Het dekt ook een efficiëntere ketel die wordt geïnstalleerd dan de huidige in uw huis. Verwarmingssystemen met zonnepanelen, geothermische warmtepompen of houtsnipper- en pelletbranders vallen ook onder een eco-retrofit.

In Ierland kunnen klanten alles lenen van 5.000 euro tot mogelijk 90% van de waarde van uw huis. Aflossingen kunnen variëren van vijf jaar tot maximaal 30 jaar. De voordelen van dit product zijn dat wanneer u de retrofit-subsidie ​​van de Sustainable Energy Authority of Ireland combineert met een lening voor groene aandelenvrijgave, de klant weinig vooraf betaalt voor de verbeteringen aan hun huis, maar ze merken de besparing op hun energierekening onmiddellijk. Maar vanwege de vervroegde renteaflossingen moet u wel direct aan de bank betalen.

In het VK zijn er ook enkele hypotheekverstrekkers die hun klanten “groene hypotheken” aanbieden.