Gratis consolidatie van creditcardschulden – kan het echt gratis zijn?

In een economie die het best als wankel kan worden omschreven, proberen we allemaal de eindjes aan elkaar te knopen en te krijgen wat we nodig hebben om de financiële fitheid en gezondheid van ons huishouden te verzekeren. Een deel van die financiële fitheid kan het minimaliseren van onze creditcardschuld zijn. Het wegwerken van schulden is van belang om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker aan uw maandelijkse verplichtingen kunt voldoen voor wat u momenteel verdient op uw werk.

Veel bedrijven bieden niet-gecompenseerde consolidatie aan voor uw schulden, voornamelijk gebruikt voor het verlagen van uw maandelijkse betalingen op uw schuld uit bronnen zoals creditcards en doorlopende rekeningen. Kunnen deze middelen om uw schulden allemaal op één plek te laten staan, of uw betalingen allemaal op één plek te consolideren, echt gratis zijn?

Het is een feit dat sommige van hen u niets zullen kosten, maar er is meestal een limiet aan de hoeveelheid tijd dat ze rentevrij blijven. Als u een andere kaart gebruikt om uw schuld te consolideren, kan de overdracht en rente voor een bepaalde periode zeer nuttig zijn om uw maandelijkse betalingen te verlagen en u uit de schulden te helpen als u in staat bent om de saldi af te betalen voordat u de gratis rente verliest die is voor een wisselende tijdspanne aan u aangeboden.

De problemen ontstaan ​​wanneer u al uw schuld naar die ene plaats overhevelt en deze niet binnen de gegeven tijd aflost. In veel gevallen is de tijdspanne die u heeft 90 dagen of 120 dagen. Als de kans groot is dat u uw tegoeden in deze periode volledig kunt afbetalen, dan is het een goede gok voor u om die overschrijving of rente te gebruiken. Het stelt u in staat om al uw schulden op één plek te zetten en deze zonder rente af te betalen.

Een andere manier om uw schulden op één plek te zien en gratis af te lossen, zijn de staatsleningen die momenteel worden aangeboden. Deze zijn natuurlijk niet helemaal gratis, aangezien je wel rente betaalt, maar ze helpen je wel om je kaartsaldo af te betalen.

U kunt een consolidatie krijgen als u goed rondkijkt en een overschrijvings- en rentetarief voor een bepaalde tijdsperiode vindt en vervolgens het volledige saldo van de kaart betaalt binnen de tijdspanne die u krijgt. Als u zeker weet dat u dit kunt doen, kan het afsluiten van de consolidatie inderdaad nuttig zijn en is het in feite gratis.