Goede koop of ’tot ziens’, het is uw verdienste – Deel 3 – Contracthuur

Terwijl de kredietcrisis aan vaart wint en alle aspecten van de samenleving zoals we die kennen doordringt, worden de gevolgen ervan wijd en zijd gevoeld door alle niveaus van het sociale systeem.

Sommige van de rimpelingen van de kredietcrisis worden gevoeld in de autofinancieringssector, hier mensen in een poging om hun financiën te reguleren en mogelijk tegelijkertijd wat geld te sparen. Voor sommigen blijken de voordelen van een persoonlijke contractaankoop de beste financiële optie te zijn, of het nu de flexibiliteit is die het biedt of misschien is het gewoon het vooruitzicht van lage maandelijkse betalingen waar mensen op letten.

De vorige delen van dit vierdelige symposium gingen in op de voordelen en nadelen van enkele van de populaire autoleningsopties; persoonlijke contractaankoop, huurkoop en leasekoop (ook wel contractaankoop genoemd). In dit laatste deel van het symposium zal de discussie zich toespitsen op huurcontracten, door nota te nemen van de referenties en mogelijke voordelen, zullen degenen die nog steeds nadenken over welke autofinancieringsoptie het beste voor hen is, een weloverwogen definitieve beslissing kunnen nemen.

Dus wat is contracthuur? Contracthuur heeft 2 hoofdclausules; ten eerste wordt u nooit eigenaar van het voertuig en ten tweede is de auto voor uw gebruik voor een bepaalde tijd gedurende een door u en het verhuurbedrijf overeengekomen periode. Met deze twee bepalingen in gedachten kan men de voordelen van een contracthuurovereenkomst ten volle gaan waarderen. Als u de auto nooit zult bezitten, wat kunnen de voordelen dan bedragen? Gewoonlijk is de termijn voor het huren van een contract beperkt tot vier jaar en in dat tijdsbestek hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van de auto voor u of uw bedrijf. De kans dat een auto in de eerste paar jaar aan schadelijke slijtage lijdt, is minimaal en dit is een van de kenmerken waar de meeste grote en kleine bedrijven steeds meer van houden. Door u aan te melden om in wezen een product te ‘lenen’ voor een bepaalde termijn, kunt u profiteren van enkele van de belastingvoordelen die gepaard gaan met niet-eigendom.

Zolang uw bedrijf btw-geregistreerd is, wordt uw autoregeling met het verhuurbedrijf voor belastingdoeleinden een ‘operationele lease’ genoemd en benadrukt daarmee dat uw bedrijf geen financiële winst kan behalen door eigendom. De betalingen die nodig zijn om een ​​contracthuurovereenkomst na te komen, beginnen meestal met een aanbetaling. Afhankelijk van de waarde van de auto worden maandelijkse betalingen berekend, na deze berekening is een aanbetaling vereist, meestal in de buurt van 3 maandelijkse betalingen.

Met de financiën veiliggesteld en de financiële mogelijkheden van het bedrijf vastgesteld, wordt de auto overgedragen en kunt u veilig van het voertuig genieten met de wetenschap dat uw voertuig voor de rest van de termijn volledig zal worden onderhouden en onderhouden, en dat zijn niet alleen de belangrijkste componenten, maar ook schade veroorzaakt door normale slijtage, uiteraard als u een ‘volledig onderhoudscontract’ heeft afgesloten. Als u echter heeft gekozen voor een niet-onderhoudsovereenkomst, is uw financier niet verplicht om het onderhoud van het voertuig bij te houden; dat ligt aan u en uw bedrijf als de auto daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. De meeste bedrijven en particulieren die kiezen voor contracthuur als hun voorkeursoptie voor autofinanciering, wordt gevraagd of de kilometerstand van de auto waarschijnlijk meer dan 20.000 mijl per jaar zal bedragen. ‘ contract. Dit wordt sterk aanbevolen voor diegenen die meer willen reizen dan

20.000 km per jaar. Het is duidelijk dat als u dat doet, altijd een rijklaar voertuig van vitaal belang is voor u en/of uw bedrijf en dat alleen een ‘volledig onderhoudscontract’ u de gemoedsrust en probleemloos autorijden biedt die u nodig heeft.