Gids voor het verbouwen van uw huis – Uw budget instellen

Een werkbaar budget is meestal een compromis tussen alle geweldige dingen die je je voorstelt voor je voltooide project en wat je wilt en kunt uitgeven om je doelen te bereiken. Op dit punt is uw eerste prioriteit het instellen van limieten voor het totale bedrag dat u uitgeeft. Maak als richtlijn twee lijsten. Eén lijst bevat alles wat u essentieel acht voor uw nieuwe ruimte. De andere lijst bevat de extra’s, de voorzieningen die je zou willen hebben als er geld over is nadat je voor de essentiële dingen hebt betaald. Als u eenmaal uw budget heeft ontwikkeld, blijf er dan voor. Een toewijding aan uw bedrijfsresultaten zal helpen wanneer moeilijke beslissingen over kostenbesparingen komen aankloppen.

Kostenbesparende strategieën

Uw budget moet alle essentiële zaken voor uw project bevatten, maar het is mogelijk om geld te besparen met deze stappen:

Vereenvoudig het ontwerp: kijk naar hoogwaardige architectonische kenmerken, zoals gebogen wanden of plafondbehandelingen, of hoogwaardige armaturen zoals sauna’s en bubbelbaden. Scheid franje van essentiële zaken.

Vervang goedkopere materialen: geweldige looks zijn er in een breed scala aan prijzen. Sommige materialen – zoals bepaalde natuursteentegels – kunnen duur zijn. Onderzoek naar alternatieven voor vloeren die het uiterlijk van natuursteen nabootsen; misschien vindt u de look aanzienlijk minder per vierkante voet.

Pak een deel van het werk zelf aan: slopen, schilderen, betegelen en opruimen zijn populaire doe-het-zelf klussen. Overweeg het behandelen van kleine oppervlakken met betrekking tot en het opruimen en afwerken, zoals schilderen en het installeren van sierlijsten.

Bronnen van geld

Contant geld: het is de eenvoudigste manier om te betalen voor uw badkamertransformatie. Schrijf een cheque uit of gebruik uw creditcard en betaal de maandelijkse kosten.

Besparingen: leen van uzelf om het gedoe van het betalen van rente aan een kredietinstelling te voorkomen.

Eigen vermogen lening: dit type lening leent tegen het eigen vermogen dat u in uw huis hebt opgebouwd. De tarieven zijn vast, zodat de betaling elke maand gedurende de looptijd van de lening hetzelfde blijft. Het bedrag dat u kunt lenen, is afhankelijk van de getaxeerde of reële marktwaarde van uw woning en het bedrag dat u nog verschuldigd bent aan eventuele uitstaande hypotheken. De rente die op dit type lening wordt betaald, is in sommige landen over het algemeen fiscaal aftrekbaar.

Eigen vermogen kredietlijn: deze vorm van doorlopend krediet is gebaseerd op de waarde van uw woning en het eigen vermogen. Met deze lening heb je de flexibiliteit om te lenen als je gaat. De rentetarieven zijn variabel, dus de maandelijkse betalingen variëren.

Herfinanciering: Door een hypothecaire lening af te sluiten, kunt u uw hypotheek herfinancieren voor een hoger totaalbedrag dan wat u op uw huis verschuldigd bent. Het bedrag is afhankelijk van het opgebouwde eigen vermogen en de waarde van uw woning. De rentetarieven zijn lager dan bij leningen met eigen vermogen, maar verwacht standaard sluitingskosten te betalen.

Goedkope verbeteringsleningen: op veel plaatsen beschikbaar voor ontwikkelings- of historische buurten of voor mensen met een laag inkomen, deze leningen zijn soms vergeeflijk. Neem contact op met uw plaatselijke bouwcodefunctionaris, stadsplanner of historische vereniging voor meer informatie over programma’s die u helpen de kosten van de financiering van uw onderneming te verlagen.