Gids voor autoverzekeringen

Als je op zoek bent naar een autoverzekering, raak je misschien een beetje in de war over het jargon dat ze gebruiken. Hier vindt u korte uitleg over de soorten dekkingen die u in uw autopolissen vindt.

  • Botsing – Hiermee dekt u de schade aan uw auto tot aan de boekwaarde. Er is een eigen risico, dat is het geld dat u niet zou moeten betalen voordat uw verzekering het overneemt. Hoe lager uw eigen risico, hoe hoger uw premie en hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Als u een lening krijgt om uw auto te kopen, heeft uw bank waarschijnlijk een aanrijdingsverzekering nodig.
  • Eigendoms schade – Deze dekking keert uit als uw auto bij een ongeval materiĆ«le schade veroorzaakt. Als je tegen een auto botst, vergoedt deze dekking in theorie de schade van de andere jongens.
  • Lichamelijke verwonding – Stel dat u iemand verwondt of doodt bij een verkeersongeval. Dit dekt een deel of het geheel van eventuele letsel- of overlijdensclaims tegen u.
  • Uitgebreide – Stel er is een zware storm en een boom valt op en vernietigt uw auto. Deze dekking vergoedt een dergelijk evenement. Het dekt ook vandalisme, overstroming, diefstal, brand en andere niet-ongevallengerelateerde oorzaken.
  • Medische betalingen – Deze verzekering dekt medische uitkeringen voor u en de inzittenden van uw voertuig. In staten die geen schuld hebben, zoals Florida, betalen autoverzekeringsmaatschappijen uw claims voor lichamelijk letsel uit, ongeacht wie verantwoordelijk was voor het ongeval. De verzekeringsmaatschappij van de persoon die in gebreke is gebleven, dekt echter de schade aan uw auto.
  • Onverzekerde/onderverzekerde bescherming – Dit dekt u en uw passagiers als er letsel ontstaat door iemand die onderverzekerd is of niet verzekerd is. Ook als u een ongeluk krijgt waarbij de andere partij er vandoor gaat, treedt deze verzekering in werking om de zaken te betalen.