Gevolgen van het in gebreke blijven van hardgeldleningen

Hardgeldleningen zijn een veel voorkomende manier om een ​​vastgoedproject te financieren. In veel gevallen kunnen deze leningen worden gebruikt om onroerend goed te kopen dat banken vanwege hun risicovollere karakter niet zullen financieren. Als u echter in gebreke blijft bij een van deze leningen, heeft dit gevolgen. Dit artikel bespreekt de gevolgen van het niet terugbetalen van een hardgeldlening en hoe deze verschillen van andere soorten financieringsopties.

U kunt uw eigendom verliezen

Als u uw betalingen voor een hardgeldlening niet kunt doen, heeft de geldschieter het recht om het onroerend goed in bezit te nemen dat als onderpand voor de lening dient. Dit betekent dat u uw huis of bedrijf kunt verliezen als u niet aan het geld kunt komen om uw schuld terug te betalen.

U zult waarschijnlijk juridische stappen ondernemen

Geldverstrekkers van hard geld zijn doorgaans agressiever dan traditionele banken als het gaat om het innen van leningen. Als u in gebreke blijft met uw lening, zal de geldschieter waarschijnlijk juridische stappen ondernemen om hun verliezen terug te verdienen. Dit kan leiden tot loonbeslag, inbeslagname van activa en zelfs faillissement.

Uw krediet zal eronder lijden

Een hardgeldlening is een lening met een hoge rente en op korte termijn. Dit betekent dat als u uw betalingen niet kunt doen, u een hoge renteschuld krijgt die uw credit score schaadt. Dit kan van invloed zijn op uw vermogen om toekomstige leningen te krijgen en kan zelfs voorkomen dat u een appartement huurt of een auto koopt.

U verspilt een belangrijke investeringskans

Hard geld lening financiering is duur. Als u uw schuld niet kunt terugbetalen, betekent dit een aanzienlijke verspilling van potentiële inkomsten die gebruikt hadden kunnen worden om uw bedrijf te laten groeien of om toekomstige investeringen te financieren.

U kunt uw eigen vermogen verliezen

Wanneer u een lening voor hard geld aangaat, moet u doorgaans een vorm van onderpand stellen. Als u uw betalingen niet kunt doen, heeft de geldschieter het recht om dat onderpand te verkopen om hun verliezen terug te verdienen. Dit kan betekenen dat u het eigen vermogen dat u in uw eigendom hebt opgebouwd geheel of gedeeltelijk verliest.

Je komt in een stressvolle situatie terecht

Als u in gebreke blijft met uw harde geldlening, wordt het waarschijnlijk erg stressvol. U kunt te maken krijgen met juridische stappen waarvoor u een advocaat moet inhuren en die kunnen leiden tot een faillissement of executieprocedure tegen uw eigendom.

Daarom is het zo belangrijk voor leners om hun betalingen op tijd te doen; als ze dit niet kunnen, zullen er op den duur grote gevolgen zijn.

Mogelijk hebt u in de toekomst opnieuw hardgeldleningen nodig

De gevolgen van het niet tijdig aflossen bij een geldschieter voor hard geld kunnen ervoor zorgen dat u in de toekomst geen leningen meer krijgt. Dit betekent dat zelfs als het u lukt om voldoende kapitaal te sparen voor een ander project, het lenen van geld buitengewoon moeilijk kan worden zonder een goede kredietgeschiedenis en hoge inkomensniveaus.

U kunt uw zakelijke relatie met de geldschieter verpesten

Als je een goede relatie hebt met je geldschieter, is het misschien mogelijk om een ​​afbetalingsplan uit te werken waarmee je sommige of alle van de hierboven genoemde gevolgen kunt vermijden. Als u uw schuld echter niet terugbetaalt zoals afgesproken, kunt u deze relatie verpesten en het moeilijk maken om in de toekomst geld van hen te lenen.

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende gevolgen voor het in gebreke blijven van een lening. Door op tijd te betalen, kunt u al deze ongelukkige resultaten voorkomen en uw bedrijf redden.